Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Isola biedt nu ook zonnepanelen, warmtepompen, airco en meer oplossingen met hernieuwbare energie via dochterfirma BSX

Isola biedt nu ook zonnepanelen, warmtepompen, airco en meer oplossingen met hernieuwbare energie via dochterfirma BSX

Isola Belgium NV kondigt vandaag de overname van BSX BVBA in Paal aan.

Met de overname van BSX BVBA haalt Isola Belgium meteen meer dan 10 jaar innovatie en knowhow in huis op het gebied van HVAC & hernieuwbare energie waaronder:

  • ecologisch verwarmen en koelen
    • (warmtepompen, vloerverwarmingssystemen, energiezuinige airconditioning
  • zonnepanelen (energie uit natuurlijke bronnen)
  • ventilatie (gezonde leefomgeving, goede luchtcirculatie, verhoogd comfort)

De tien personeelsleden van BSX, waaronder de managers Kris Smeuninx en Dennis Bosmans vervoegen per direct het Isola Belgium team. Als dochterfirma van Isola Belgium NV zal BSX blijven bestaan maar krijgt wel een nieuw logo en baseline

Met deze overname komt het hele samenspel van gecompliceerde en diverse elementen in een bouwproject die invloed en betrekking hebben op (leef)comfort, wettelijke verplichtingen en normen samen. Isoleren, luchtkwaliteit en duurzaam verantwoord bouwen zijn voortaan in handen van één partner, Isola Belgium NV.

Kim Strauven (CEO) : “De wijze waarop we bouwen en verbouwen verandert drastisch. Je woning, appartement, bedrijfsgebouw of project isoleren is niet meer voldoende om een comfortabele omgeving te creëren. Verwarmen, koelen en ventileren op basis van hernieuwbare energie is een logische volgende stap die we nu via onze dochterfirma BSX kunnen aanbieden onder de vleugels van Isola Belgium.

Door naast onze 30 jaar knowhow op het gebied van isolatie (zowel thermisch als akoestisch) en de complete vloeropbouw (vloerverwarming, chape, vloeren) nu ons te versterken met de jarenlange kennis en innovatieve kracht van BSX BVBA op het gebied van HVAC en hernieuwbare energie zoals warmtepompen en zonnepanelen, kunnen we meer dan ooit onze missie ‘Create Your Comfort’ waarmaken zowel voor particulieren als in de B2B markt.

Maarten Bostyn (gedelegeerd bestuurder)

“Als gevolg van de  schaalvergroting die Isola Belgium NV nu doet, hebben we intern alvast ook gewerkt aan onze structuur om op goede en gezonde wijze te kunnen doorgroeien. Kim Strauven die voorheen operationeel directeur was wordt benoemd tot CEO van Isola Belgium NV en dochterfirma BSX BVBA. Onder haar vleugels blijven we elke dag nieuwe teamleden aantrekken met kennis van onze diverse producten en diensten. Zo verstevigen we onze positie als referentie speler op de markt van zowel Isolatie, chapewerken, vloerverwarming maar nu dus ook HVAC en hernieuwbare energie in zijn totaliteit. Deze herschikking in structuur en duidelijke visie op de toekomst die nu geschreven is, biedt  mij de ruimte om me verder toe te leggen op strategie en interessante opportuniteiten voor Isola Belgium NV. Daarnaast leg ik me ook gepassioneerd toe op het voorzitterschap bij basketbalclub HUBO Limburg United en het ondersteunen van andere bedrijven in hun uitbouw zoals HIDDIT & Evoke Health Hub.”

Management Isola

VISIE // ISOLA BELGIUM NV

100% HERNIEUWBARE ENERGIE IS HET DOEL

De toekomst, dat is 100% hernieuwbare energie: stroom opgewekt met zonnepanelen en windturbines, aangevuld met waterkracht, kleinschalige biomassa en in een overgangsfase ook nog flexibele gascentrales.

Op gebouwniveau zet zich dit natuurlijk door want wie met bouwplannen rondloopt, kan niet om een aantal technieken heen. Groene energie is meer regel dan uitzondering geworden.

Haal energie uit de zon

Zonnepanelen zijn met voorsprong de populairste vorm van hernieuwbare energie in ons land. Je woont immers comfortabel dankzij het licht van de natuur. Meegenomen: zonnepanelen zijn nog altijd een rendabele investering, ondanks het zogenaamde prosumententarief.

Om het volledige elektriciteitsverbruik van een gezin te dekken, is een installatie nodig van 4 à 5 kW piek. Dat komt overeen met ongeveer 32 m² aan zonnepanelen. Bovendien is dit systeem perfect combineerbaar met andere vormen van hernieuwbare energie zoals warmtepomp boilers.

Verwarm duurzaam

Voor woningverwarming is de warmtepomp de beste keuze voor de toekomst. Experts zijn het erover eens dat dit de meest duurzame verwarmingstechniek is. De veelbesproken groene taxshift, waarmee de verschillende overheden in ons land de prijs van elektriciteit willen verlagen ten koste van de gas- en stookolieprijzen, zullen een investering hierin meer dan ooit interessant maken. Want hoe goedkoper de elektriciteit, hoe interessanter een warmtepomp. Tenzij ze draait op zelf opgewekte zonnestroom. Dat is natuurlijk helemaal ideaal!

site by yappa