Isola is géén isolatiebedrijf

We willen graag een misverstand uit de wereld helpen. Isola is geen isolatiebedrijf. Het is veel meer dan dat.

Doorheen de jaren hebben we ons aanbod uitgebreid met heel wat andere diensten die erop gericht zijn het wooncomfort te verhogen. In die zin mag je ons dus een comfortbedrijf noemen.

Daarnaast zijn we bewust bezig met de wereld van morgen en willen we dit op een duurzame manier doen. Dit doen we door het bieden van kwalitatieve producten en diensten, door onze innovaties en ons duurzaam engagement. Je mag ons dus ook een klimaatbedrijf noemen.

Van isolatiebedrijf naar comfortbedrijf: ontstaan en geschiedenis

Isola Belgium werd opgericht in 1984 en was een pionier in gespoten Pur als vloerisolatie. Isola ontwikkelde zich doorheen de jaren als dé specialist in thermische en akoestische isolatie.

In 1995 kwam Isola met een zelf ontwikkeld alternatief voor pur op de markt, Thermogran genaamd. Dit circulair isolatieproduct werd in 2019 opgenomen in de EPD-databank.

In 2015 werd het aanbod uitgebreid met chape, om aan de vraag van trouwe vloerisolatie-klanten te voldoen, en twee jaar later werd om dezelfde reden het dienstenpakket uitgebreid tot onze all-in-one floorservice: de totale vloeropbouw, van vloerisolatie én vloerverwarming, tot chape en afwerking met tegels of parket.

Voor de vloerverwarming werkte Isola samen met een partner (BSX), die eind 2019 werd overgenomen. Niet enkel de activiteit van de vloerverwarming, maar ook de andere diensten van deze partner, met name airconditioning, verwarming en zonnepanelen, behoren sindsdien tot de dienstverlening van Isola.

Van isolatiebedrijf naar klimaatbedrijf: onze innovaties en ons duurzaam engagement

De basis van minder energieverbruik is eerst en vooral een goed geïsoleerde woning.

De Pur die wij aanbieden, onze PurePur, behoort tot de vierde generatie gespoten polyurethaan. Deze is de meest milieuvriendelijke Pur, aangezien het blaasmiddel, dat de Pur doet schuimen, nu bestaat uit een ecologisch gas.

Om de kwaliteit van onze PurePur te garanderen, nemen we van elke werf een staal dat in ons eigen labo op druksterkte wordt getest.

Naast de gekende isolatieproducten Pur en EPS, bieden wij al meer dan 25 jaar ons eigen, circulair en ecologisch product Thermogran aan voor de vloerisolatie (EPD verified).

Daarnaast streven we er continu naar om onze productieprocessen en onze producten ecologischer te maken. Op dit moment werken we actief aan een milieuvriendelijkere samenstelling van onze chape.

Inmiddels bieden wij naast zonnepanelen ook laadstations en thuisbatterijen aan binnen onze tak Duurzame Energie, en creëren we in een totaalpakket Slimme Woningen. Het zwaartepunt van de ontwikkelingen binnen Isola zal de komende jaren in deze afdeling liggen.

In september 2021 zijn we gestart met een driejarig traject met Voka om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties te implementeren binnen onze onderneming. Op die manier willen we ons steentje bijdragen aan een groenere wereld.

4 afdelingen, 1 missie

Uiteraard willen we je graag op onze site laten ontdekken wat we allemaal voor je kunnen betekenen. Maar om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken, vatten we het hieronder kort samen.

Onze missie: het comfort van je woning op een duurzame manier naar het hoogste niveau brengen.

Vloeropbouw

Wij zijn jouw partner voor je nieuwe vloer: van isolatie en verwarming, tot chape en afwerking met tegels of parket. Eén partner en één aanspreekpunt voor de volledige vloeropbouw bespaart tot twee maanden tijd in het bouwproces.

ISOLA 31032021 82

Isolatie

Niet enkel voor de vloerisolatie, maar ook voor de isolatie van daken en zolders, spouwmuren, kruipkelders, garages, schuren en meer, ben je bij ons aan het juiste adres.

Zowel voor nieuwbouw als renovatie.

ISOLA 31032021 16

Duurzame energie

Investeren in duurzame energie levert een aanzienlijke financiële besparing op. Met de installatie van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen, en de integratie in een ‘slimme woning’ brengen we duurzame energie binnen handbereik.

ISOLA 31032021 62

Klimaatsystemen

De nieuwste generatie verwarmingssystemen en airco’s houden je woning elke dag op de gewenste temperatuur.

ISOLA 31032021 114

Meer blogartikels

Climate Awards Stad Tongeren2023 136
27 oktober 2023

Isola wint Tongerse Climate Award 2023

Op donderdag 26 oktober mochten we de 3de Tongerse Climate Award in ontvangst nemen voor onze positieve impact op het leefmilieu in Tongeren.
IMG 0046 Aangepast
08 mei 2023

Vind je droomvloer met Margaux

Maak kennis met onze interieurarchitecte, die met veel enthousiasme haar licht laat schijnen over jouw vloerproject.