Sneller warm water met minder energie

    Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor gas of mazout voor de productie van sanitair warm water.

    WPB moeder dochter

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een lucht/water warmtepomp voor het verwarmen van sanitair water (voor douche, bad, lavabo, keuken, afwasmachine, wasmachine...). Dat is meteen het grote verschil met een gewone warmtepomp, die eveneens dient om je woning te verwarmen.

Een warmtepompboiler haalt zijn energie voor 75% uit de omgevingslucht en voor 25% uit elektriciteit. De warmte die aan de buitenlucht wordt onttrokken, wordt via de compressor naar een hogere temperatuur gebracht, waarmee kraanwater kan worden verwarmd.

De boiler neemt niet veel plaats in en kan in een wasruimte, garage of bergruimte geïnstalleerd worden. Er is geen buitenunit nodig.

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een slimme keuze voor wie afhankelijk is van gas of mazout voor het verwarmen van zijn woning en sanitair water. De gasfactuur of mazoutrekening zal drastisch dalen wanneer het water met een warmtepompboiler wordt verwarmd.

De boiler haalt zijn energie slechts voor 25% uit elektriciteit en warmt het water sneller op in vergelijking met de gas- of mazoutketel. In combinatie met zonnepanelen is dit een uiterst energiezuinige manier om warm water te produceren. Als je bovendien werkt met een slimme sturing (EMS), kan je je water verwarmen op momenten dat er veel zonne-energie voorhanden is, zodat je je overproductie van zonne-energie niet kwijt geraakt aan het net. In de boiler blijft het water op temperatuur tot wanneer je het nodig hebt.

Wens je meer informatie over een warmtepompboiler?

WPB badkamer2