Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen - Sustainable Development Goals

Gisteren gaven we het startschot van het driejarig traject Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG).

In 2015 werden deze goals vastgelegd door de Verenigde Naties als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda. De SDGs zijn van 2016 tot 2030 van kracht, en vervangen de milleniumdoelstellingen, die eind 2015 zijn vervallen. Er zijn 17 doelstellingen en 169 onderliggende targets om deze doelen te operationaliseren.

Agenda 2030 is niet alleen ambitieus maar ook grensverleggend: bedrijven spelen hierin een grote rol. De SDG’s zijn perfect bruikbaar als kritisch reflectiekader voor toekomstgerichte bedrijfsstrategieën, en ondernemingen kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van deze doelstellingen.


Als klimaatbedrijf wil Isola deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen nastreven en daarom onderschreven we het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Gedurende een driejarig traject worden we begeleid door Voka en adviesbureau M-tech om elk van deze doelstellingen concreet te integreren in onze onderneming.

De kick-off van ons traject werd gisteren gegeven door onze CEO Kim Strauven, Kenneth Stulens van Voka en Eddy Willems van M-tech.

De 17 doelstellingen - waaronder betaalbare en duurzame energie, verantwoorde consumptie en productie, maar ook gendergelijkheid, kwaliteitsonderwijs en geen armoede – allemaal implementeren in ons bedrijf is zeker en vast een uitdaging, maar een waar we bijzonder gemotiveerd en vastberaden voor gaan, om zo ons steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Meer blogartikels

IMG 8841 b
03 augustus 2022

Een werkdag van Tommy Jans

Van alle comfortmakers is Tommy degene met de meest brede ervaring. Hij doorliep een traject van assistent-plaatser van vloerisolatie tot Business Unit Manager van onze afdeling vloeropbouw. Lees hier zijn verhaal.
IMG 8681 b3
17 mei 2022

Een werkdag van Natalie Schepers

Natalie Schepers is een onmisbaar lid van ons planningsteam. We hadden een fijn gesprek met haar over haar loopbaan bij Isola en de uitdagingen van haar functie als planner vloeropbouw.