Natalie Schepers is 42 jaar en woont in Diepenbeek met haar vriend Bart en hun dochtertje van 7, Liv. Ze werkt ruim 4 jaar bij Isola en is een vaste waarde in ons planningsteam.

De planning is het kloppend hart van onze organisatie. Deze dienst moet voor de binnenkomende orders een uitvoeringsdatum bepalen, rekening houdend met de noden en de timing van de klant en met de agenda van de beschikbare ploegen. De planningsmedewerkers zijn de spilfiguren tussen de orderdienst, de technisch-commercieel adviseurs, de uitvoerders en de klanten. Een job waar flexibiliteit en communicatie centraal staan.

We hadden een fijn gesprek met Natalie over haar loopbaan bij Isola en de uitdagingen van haar functie als planner vloeropbouw.

Van wedding planner naar pur-planner

Natalie, je werkt inmiddels meer dan 4 jaar bij Isola. Hoe ben je hier destijds terecht gekomen?

Dat was via interimkantoor Impact. Ik baatte de cafetaria en de feestzaal De Pline in Tongeren uit, samen met mijn vriend Bart (die daarnaast ook brasserie en feestzaal Infirmerie in Tongeren uitbaat, nvdr). In de wintermaanden was dat heel rustig, en daarom zocht ik een halftijdse job om te combineren. Ik ben hier halftijds begonnen als assistent planning. Al snel werd dat 4/5, en nog een beetje later full time. Op een gegeven moment ben ik overgegaan naar de dienst orders omwille van een tijdelijke nood op die afdeling, maar dat deed ik minder graag. Ik ben dan terug naar de planning kunnen gaan en deed dan specifiek de planning van de Pur-werven.

Vertel eens iets over je studies en je eerdere werkervaring.

Ik heb in het middelbaar Handel gedaan in de Handelsschool in Hasselt, tot en met het zevende jaar. Mijn stage deed ik in het Theatercafé bij de familie Gommers. Nadat ik afgestudeerd was, ben ik daar mogen blijven werken. Eerst deed ik er administratie en boekhouding, later evolueerde dat naar sales, planning en organisatie van feesten. Dat heb ik 5 jaar gedaan in het Theatercafé en daarna 15 jaar in het Dennenhof en Hangar58 in Bokrijk, ook van Groep Aromazz van de familie Gommers. Het was een superleuke job met heel veel variatie, maar ook hele lange dagen en onregelmatige uren.

Na de geboorte van ons dochtertje Liv bleek dit niet meer te combineren met ons gezin, aangezien Bart ook in de horeca zat.

En dan kwam je bij Isola in een totaal andere functie terecht, of toch niet helemaal?

De sector is inderdaad compleet verschillend, maar inhoudelijk zijn er wel raakvlakken. Het inplannen van de werven en alles op elkaar afstemmen vind ik het leukste aspect van mijn werk, en dat is een beetje vergelijkbaar met mijn job in de horeca.

Ik doe mijn werk echt graag en haal er heel veel voldoening uit als alles loopt zoals gepland. Maar het is natuurlijk ook wel eigen aan de job dat dat niet altijd het geval is.

Eén voor allen en allen voor één

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

Mijn werkdag begint tussen 8u en 8u30 en eindigt tussen 4u30 en 5u30, soms ook 6u30. Dat verschilt van dag tot dag. De telefoontjes van onze technisch adviseurs en de klanten starten vaak al ’s morgens om 7u. En ook ’s avonds kan er na de uren nog wel eens een telefoontje zijn. Ik heb dus niet echt een vastomlijnde werkdag, maar dat is eigen aan de planning. Elke dag is anders.

Vroeger deed ik de planning van de Pur-werven, maar sinds mijn collega Gaby Strauven erbij gekomen is, nu een dikke twee jaar geleden, hebben we de structuur van de planningsdienst gewijzigd. Ik doe nu de planning op lange termijn van de Pur, Thermogran, Thermo-ultra en chape, en Gaby doet de dagdagelijkse planning. Het is veel efficiënter en klantvriendelijker om het plannen van isolatie en chape op elkaar af te stemmen en door eenzelfde persoon te laten organiseren én te communiceren naar de klant.

Je deelt inderdaad een bureau met twee andere leden van het planningsteam, Arne en Gaby. Heeft ieder van jullie een duidelijk afgebakende taak of werken jullie ook samen als team?

We hebben elk onze eigen taken: zoals gezegd doe ik de planning isolatie en chape lange termijn, Gaby de planning isolatie en chape korte termijn, en Arne de planning van de vloerafwerking (tegels en parket). We vormen een hecht team met ons drie en helpen elkaar waar nodig en springen bij. Arne assisteert Gaby en mij en doet ook de werfmeldingen en aangiftes. We overleggen ook vaak met elkaar over hoe we bepaalde uitdagingen moeten aanpakken.

Momenteel, gelet op de grote drukte, doe ik ook de dagelijkse planning van de Pur-werven, om Gaby te ontlasten. Planning is veel last minute werk. Soms is er meer werk dan verwacht of loopt het niet zo vlot als verwacht, waardoor de volgende werf in het gedrang komt en moet verschoven worden. Soms is de werf niet klaar voor uitvoering, bijvoorbeeld niet wind- en waterdicht of niet opgeruimd. Als de werf niet wind- en waterdicht is, kan er geen vloerisolatie geplaatst worden. Als de werf niet opgeruimd is, kunnen wij dit doen, maar kost dit uiteraard meer uren dan ingepland. De laatste tijd moeten er heel wat werven worden opgeschoven omdat de levering van de ramen op zich laat wachten.

Anderzijds is het ook mogelijk dat een werf vooruit moet worden geschoven (zie het verhaal van Filip en Tine). In alle gevallen stellen we ons zo flexibel mogelijk op om alles zo vlot en goed mogelijk te realiseren.

Wat is jouw werkmotto?

Alles komt goed!

Dat is eigenlijk het gezamenlijke Isola-motto dat al jaren meegaat en dat we gebruiken om een collega een hart onder de riem te steken als hij/zij het even moeilijk heeft of een stressmomentje heeft. Eén van de TC's zei het vandaag nog tegen mij (lacht).

Maak je naast je drukke job tijd voor hobby’s?

Ik ga graag joggen en wandelen. Sinds kort heb ik een nieuwe elektrische fiets via het fietsleaseplan van Isola, dus ik zal de komende tijd sowieso meer gaan fietsen.

Geen fan van telewerk

Aan welk Isola-feestje of -uitstapje heb je de beste herinneringen en waarom?

Zonder twijfel de feestboot met de Italiaanse charmezanger! Dat was echt zalig en is mij het meest bijgebleven. De 2pk-tocht vorig jaar was ook super. Eigenlijk zijn alle teamuitstappen leuk.

Waarom zou je iemand aanraden om bij Isola te komen werken?

De collegialiteit. We zijn een hechte familie en ik voel mij hier echt thuis. Je kan hier altijd bij iedereen terecht, en niet alleen op werkvlak. Ook wordt er echt geluisterd naar de werknemers. We zijn op korte tijd heel hard gegroeid en alles gaat ineens heel snel, maar je merkt dat er ook hard aan de structuur en de werksfeer wordt gewerkt.

De coronatijd vond ik echt vreselijk. Telewerken, niemand zien, geen connectie met de collega’s of het bedrijf… Ik heb toen veel met Lynn (Vranken, HR Manager, nvdr) kunnen bellen en dat deed deugd. Door het plotse thuiswerk en het gebrek aan fysiek contact liep de flow ook heel moeilijk. Het was dan ook een hele verademing toen ik terug naar Tongeren kon komen. Kort nadien is Arne begonnen en is ons team alleen maar hechter en sterker geworden.

Bedankt, Natalie, voor dit openhartig gesprek en voor je enorme inzet en betrokkenheid. En onthoud: alles komt goed! ;-)

Wil je ook werken bij Isola?

Heb je na het lezen van dit artikel zin in een job bij Isola? Bekijk dan zeker onze vacatures.

IMG 8732 b

Meer blogartikels

Climate Awards Stad Tongeren2023 136
27 oktober 2023

Isola wint Tongerse Climate Award 2023

Op donderdag 26 oktober mochten we de 3de Tongerse Climate Award in ontvangst nemen voor onze positieve impact op het leefmilieu in Tongeren.
IMG 0046 Aangepast
08 mei 2023

Vind je droomvloer met Margaux

Maak kennis met onze interieurarchitecte, die met veel enthousiasme haar licht laat schijnen over jouw vloerproject.