Zonder keuzestress vonden we bij Isola de ideale tegel voor onze woning

    Getuigenis van Tine Claes en Filip Mackowiak (06/01/2022)

    IMG 7973b3

Een plek om te onthaasten

Na 7 jaar in een huurhuis te hebben gewoond, voelden Tine en Filip de nood aan een eigen stek. Tine (46) is banquet coordinator bij Holiday Inn Hasselt en Filip (49) is leerkracht in het secundair onderwijs. Daarnaast hebben ze een druk sociaal leven en gaan ze graag op reis. Een goed gevulde agenda dus, en hun wens was dan ook een comfortabele, energiezuinige woning op hun maat. Een woning om in te onthaasten, en niet om in te werken.

Toen ze een bouwgrond vonden in een leuke buurt in Kiewit (Hasselt), werd die wens werkelijkheid.

Wij mochten meebouwen aan hun droomhuis met de chape (binnen en buiten) en de tegels.

De ideale tegel zonder keuzestress

"Samen met onze architect (Mamu architecten) zijn we bij Isola langs geweest om onze tegels te kiezen. Dat was een hele fijne ervaring. Op basis van de plannen, een moodboard van onze architect en een gesprek met de Isola-adviseur over de stijl van onze woning en onze smaak, werd er een beperkte selectie van tegels getoond.

Het was meteen raak! Onze ideale tegel zat ertussen. We kozen voor een mooie 60 x 120 tegel voor de benedenverdieping en een 60 x 60 tegel in dezelfde stijl voor de badkamer."

Wat een verademing om, na alle ‘horror-bouwverhalen’, tijdens ons bouwavontuur te werken met professionals, mensen die duidelijke afspraken maken en deze ook nakomen.

Dankbaar voor de flexibiliteit in de planning

"We werden van in het begin goed geïnformeerd door de projectleider.

De chapewerken in onze woning verliepen perfect en volgens timing.

Buiten was het een ander paar mouwen! De planning van de chapewerken van het terras en het zwembad werd door externe omstandigheden tweemaal verplaatst. Gelukkig waren de mensen van Isola hierin heel begripvol en oplossingsgericht.

De eerste datum waarop de uitvoering gepland was, waren er infrastructuurwerken in onze straat, waardoor het zwembad niet kon worden geplaatst. Hierdoor werd er een nieuwe datum ingepland. Deze werd echter omwille van weersomstandigheden vooruit geschoven, omdat er kans was op vorst. Isola heeft toen heel snel geschakeld om ons uit de nood te helpen, want het is belangrijk dat deze werken elkaar goed opvolgen, om schade aan het zwembad te voorkomen. Zeven dagen na het uitgraven van het zwembad is Isola komen chappen. Na de plaatsing van het zwembad moest er rondom nog worden aangechapt, meteen nadat het zwembad gevuld was. De mensen van Isola stelden zich hierin heel flexibel op. En dat zelfs op een zaterdag!

De projectleider is nadien nog komen controleren of alles kwalitatief was uitgevoerd, hetgeen zeker het geval was. De werf werd bovendien heel netjes achtergelaten.

Isola maakt haar slogan “create your comfort” zeker waar. Zij brengen comfort, van bij het eerste contact tot na de oplevering. En daarom raden wij hen aan alle bouwers en verbouwers aan!"