Onze woning verduurzamen

"Nadat we onze woning jaren hadden verhuurd en er zelf terug wouden intrekken, besloten we om een aantal renovatiewerkzaamheden te laten uitvoeren. De woning duurzamer maken was een van de actiepunten. We waren afhankelijk van mazout, zowel voor ons warm water als voor het verwarmen van de woning, en gingen op zoek naar een goedkoper en duurzamer alternatief.

Ik deed wat opzoekwerk en vroeg prijsoffertes aan bij verschillende bedrijven. De adviseur van Isola maakte een afspraak om langs te komen. We kozen voor een warmtepompboiler om ons sanitair warm water te verwarmen en twee airco-toestellen. Eentje boven in de slaapkamer, uitsluitend om te koelen in de zomer, en eentje in de woonkamer om de gehele benedenverdieping te koelen, maar ook om bij te warmen in de winter. Onze thermostaat blijft altijd op dezelfde temperatuur ingesteld, maar soms heb je een beetje extra verwarming nodig of wil je dat de verwarming sneller opspringt. In dat geval zetten wij onze airco beneden aan. Die verwarmt veel sneller en verbruikt ook minder dankzij onze zonnepanelen."

Een fijne partner in onze renovatie

"Isola heeft ons goed geadviseerd. We hebben twee airco-units en wouden die graag op één buitenunit zetten. Beneden hebben we echter een grote ruimte, namelijk woonkamer, eetkamer en keuken, die moet verwarmd of gekoeld worden met de airco en boven enkel de slaapkamer, waardoor we daar veel minder vermogen nodig hebben. Op aanraden van de adviseur besloten we om de twee airco-toestellen op een aparte buitenunit aan te sluiten, zodat we in de slaapkamer voor een toestel met lager vermogen konden gaan.

We hebben verschillende renovatiewerken in huis laten uitvoeren en Isola was eigenlijk de partij waar we het meest tevreden van zijn. We hebben niet achter hen moeten aanzitten, zoals bij sommige andere partijen. Alles verliep heel vlot. De offerte kregen we 14 dagen na het plaatsbezoek. Na ons akkoord moesten we even wachten tot de toestellen er waren, want die moesten uiteraard besteld worden. Tussen het eerste contact en de installatie is er in totaal 2 à 2,5 maanden verstreken. Op twee dagen tijd was alles mooi en goed geïnstalleerd. De installateurs waren vriendelijk en gaven mij de nodige uitleg over de werking van de toestellen."

We zijn content van de goede uitleg, het proper werk en het comfort van onze warmtepompboiler en airco's.

Blij met onze nieuwe toestellen

"We zijn heel tevreden met het eindresultaat. De toestellen doen wat ze moeten doen.

De vrees dat de warmtepompboiler veel plaats zou innemen en in de weg zou staan, was onterecht. Hij staat in onze berging en is nogal volumineus, maar vooral in de hoogte. Alles werd proper afgewerkt.

We hebben Isola al aangeraden aan vrienden van ons die een straat verder wonen. Zij dachten ook aan een airco, warmtepompboiler en zonnepanelen en wij hebben over onze positieve ervaringen verteld. Bij sommige bedrijven moesten we heel lang wachten op antwoord of kregen we er zelfs geen. Van Isola kregen we snel reactie en het contact was aangenaam. Er werden verschillende merken aangeboden, de prijs zat goed en we hadden er een goed gevoel bij. En dat bleek terecht!"