Handen uit de mouwen

Yordi Stelten verwelkomt mij trots in zijn mooie woning in aanbouw in Pelt. En terecht, want samen met zijn vader voert hij zoveel mogelijk van de werken zelf uit. Hij heeft alle mogelijkheden voor zijn woning vooraf uitgebreid bestudeerd en praat gepassioneerd over zijn project.

"Het was mijn architect die me aanraadde om Isola te contacteren voor de akoestische vloerisolatie. Mijn woning is houtskeletbouw en heeft dus nog meer dan een traditionele woning nood aan akoestische demping van voetstappen, trillingen en dergelijke. Het eigen vloerisolatieproduct van Isola, Thermogran, is hiervoor het beste systeem op de markt, en het is bovendien budgetvriendelijk."

Ik raad elke houtskeletbouwer aan met Thermogran te werken omwille van de unieke akoestische eigenschappen.

Snel en flexibel

"Ik had een vlot contact met Rudi Philtjens. Hij legde met veel enthousiasme alles klaar en duidelijk uit.

Op de offerte werden twee opties voorgesteld: Thermogran zonder meer enerzijds en Thermogran met 1 centimeter Accorub anderzijds. Ik koos voor de tweede optie omdat het akoestische aspect voor mij echt heel belangrijk is. Met de toevoeging van de Accorub is er een geluidsreductie van minimum 32 decibel.

Zowel de offertefase als de uitvoering verliep heel vlot. De planning ging flexibel in op mijn vraag om de uitvoering van de isolatiewerken met een weekje op te schuiven. Ook van de chapewerken ben ik tevreden. Het was zelfs nog mogelijk om op het laatste moment een dunne laag chape te voorzien in de douches, hoewel we op voorhand hadden aangegeven dat dat niet nodig was.

Er verliep slechts anderhalve maand tussen de offerte en de plaatsing, dus alles is heel snel gegaan."

Het beste product op de markt

"Ik zou Isola zeker aan houtskeletbouwers aanraden omwille van de Thermogran. Van de chapewerken ben ik ook zeer tevreden, maar hiervoor bestaan er meerdere aanbieders die kwalitatief werk leveren. Isola is uniek in het aanbieden van Thermogran. We hadden in eerste instantie gedacht om te werken met gutexplaten, maar dat werd ons afgeraden door onze architect omdat dit niet voldoende geluidsdemping zou geven.

Een vriend van mij die ook een houtskeletwoning heeft, en niet met Thermogran werkte, raadde me eveneens aan om me goed te informeren over het beste product voor de vloerisolatie van de verdiepingen, omdat hij niet tevreden is over de akoestiek in zijn woning. Ik ben blij dat we bij Isola een product vonden dat tegemoet komt aan onze akoestische noden."

Op zoek naar een partner voor je vloeropbouw?

IMG 1182bweb Grootweb bijgesneden