Een dringende nood aan koelte in huis

“De zomer van 2022 was erg warm. We beslisten een airco-toestel te laten installeren op de benedenverdieping. Op aanraden van familie vroeg ik een offerte aan bij Isola. We kregen een voorstel voor verschillende toestellen. We vergeleken LG met een ander merk en kozen uiteindelijk voor LG, enerzijds omwille van de langere garantieperiode en anderzijds omdat ik meerdere apparaten heb van LG waar ik tevreden van ben."

Er kwam onverwacht een plaats vrij in onze planning waardoor we Dimitri's airco eerder konden gaan installeren dan we hadden voorzien.

"Dat was een leuke meevaller. De installatie verliep enorm vlot. Op een voormiddag, terwijl ik thuiswerkte, was alles geïnstalleerd. Het huis werd bovendien heel proper achtergelaten. Na de installatie hielp de plaatser me nog met het installeren van de app, waarmee ik het toestel vanop afstand kan bedienen, zodat we altijd in een aangename temperatuur kunnen thuiskomen."

Ik kocht mijn airco om te koelen, maar ik heb hem intussen al veel gebruikt om te verwarmen, waardoor mijn energierekening enorm daalde.

Een onverwacht voordeel!

"Toen ik de airco kocht, was dit enkel met de intentie om te koelen. Ik had er op dat moment niet eens bij stilgestaan dat ik hem ook kon gebruiken om te verwarmen. Tot de gasprijs vorig jaar gigantisch de hoogte in ging. Toen ben ik mijn airconditioning gaan gebruiken om de benedenverdieping te verwarmen.

Ik heb veel zonnepanelen liggen, waardoor het voor mij voordeliger is om te verwarmen met elektriciteit dan met gas. Vorige winter heb ik de vloerverwarming geen enkele keer moeten opzetten en de benedenverdieping volledig kunnen verwarmen met onze airco. Met als gevolg dat ik een zeer gunstige afrekening van de gas en elektriciteit heb ontvangen, waarbij ik een aanzienlijk bedrag terugkreeg.

Het toestel heeft zichzelf al mooi terugverdiend!"