Wat is Thermogran?

Thermogran is een product voor de isolatie van vloeren. Het product werd ontwikkeld door Isola. Het wordt bij ons geproduceerd en is alleen bij ons te verkrijgen.

De basisgrondstof van Thermogran komt van snijresten van de productie van pur-platen. Deze grondstof wordt ons aangeleverd in briketvorm door een bij OVAM geregistreerde IHM (inzamelaar, afvalstoffenhandelaar of –makelaar). In onze fabriek worden de pur-briketten vermalen tot een welbepaalde granulometrie, gewassen en gedroogd.

De granulaten ondergaan een proces waarbij zij worden omgevormd tot Thermogran. Thermogran-granulaten bestaan uit isocyanaten, polyolen, blaasmiddel en additieven met schimmelwerende en brandwerende eigenschappen. Thermogran combineert de flexibiliteit van haar vorm, nodig voor akoestische eigenschappen, met de noodzakelijke drukweerstand.

Als recyclageproduct heeft Thermogran een aanzienlijk lagere impact op het milieu dan andere isolatieproducten. Daarom is Thermogran opgenomen in de EPD-databank (Environmental Product Declaration).

Thermogran is het beste product op de markt voor de vloerisolatie van verdiepingen in een woning, een appartementsgebouw, retail- en kantoorgebouwen, omwille van de unieke combinatie van thermische isolatie (warmte) en akoestische isolatie (geluid).

Het is bovendien prijsstabiel én goedkoper dan andere vloerisolatieproducten. Andere producten vereisen immers nog de toevoeging van een akoestische mat, waardoor je in totaliteit duurder uitkomt. Thermogran bestaat al meer dan 25 jaar en heeft zijn kwaliteit bewezen.