Wat is het verschil tussen Energypearls en andere (spouw)muurisolatie?

Onze Energypearls zijn ecologisch en op basis van EPS bolletjes.
Ze worden gebruikt voor de na-isolatie van bestaande woningen, maar ook als isolatie van nieuwbouwwoningen.

Wat zijn de voordelen van Energypearls?

- De Energypearls worden met een watergedragen (ecologisch) bindmiddel in de spouwmuur geblazen. Na de droging van het bindmiddel, ontstaat een homogene isolatieplaat in je spouwmuur die zorgt voor maximale isolatie, ventilatie en drainage.

- Speciaal ontwikkelde 'pistolen' en een uitgekiend boorpatroon garanderen een volledige en optimale dekking, zonder risico op spleten of kieren, in tegenstelling tot isolatieplaten.

- De Energypearls bestaan uit carbon verbeterd geëxpandeerd polystyreen. Het verschil met traditionele EPS-parels is een langere levensduur en een betere isolatiewaarde.

- De Energypearls bieden de juiste balans tussen thermische geleidbaarheid en vochtongevoeligheid voor een lagere EPC-waarde van je woning.

- Bij een nieuwbouwwoning kan je binnen- en buitenmuur gelijktijdig worden opgetrokken, omdat de isolatie van je spouwmuur nadien gebeurt (na de dakbedekking en afsluiting van raam- en deuropeningen). Op één dag tijd is je spouwmuur geïsoleerd. Dit zorgt voor een sneller bouwproces.