Waarom is Thermogran zo innovatief?

Thermogran is anders dan andere isolatieproducten. Haar innovatieve karakter wordt gevormd door meerdere factoren:

  • Het is een circulair product. De polyurethaanresten die de basisgrondstof vormen, zouden op de afvalberg of in de verbrandingsoven belanden indien ze niet zouden worden gerecycleerd. Wij geven ze een tweede leven.
  • Dankzij de vorm biedt Thermogran een naadloze isolatie en is het ideaal voor uitvulling. De granulaten zijn zo klein dat ze elk gaatje en kiertje kunnen vullen en elke buis, leiding en kabel volledig naadloos omsluiten. En dit zonder snijwerk en extra plaatsingstijd.
  • Thermogran is prijs-kwaliteit de beste keuze. Op vlak van kwaliteit doet Thermogran zeker niet onder voor andere vloerisolatieproducten. Op vlak van prijs is Thermogran een absolute topper. Doordat we de productie in eigen handen hebben, blijft de prijs bovendien stabiel.
  • Thermogran is opgenomen in de EPD-databank. EPD staat voor Environmental Product Declaration, in het Nederlands ‘een milieuproductverklaring’. Dit is een maatregel tegen greenwashing en moet leiden tot een beter inzicht in de milieu-effecten van bouwproducten. Door het behalen van het EPD-certificaat is Thermogran erkend als milieuvriendelijk product, en hiermee zijn wij een van de koplopers in onze sector op vlak van EPD.
  • Thermogran is uniek in de combinatie van haar thermische en akoestische isolatiewaarden.
  • Er is weinig werfvoorbereiding nodig en na plaatsing van de Thermogran kan er meteen afgewerkt worden.