Architect

E.S.A.

Opdrachtgever

THV Cordeel-Heijmans

Producten

PurePur Thermogran®

Uitbreiding voetbalstadion STVV

De site Stayen is het voetbalstadion van STVV dat volledig ontwikkeld werd tot een commercieel centrum met winkels en bedrijven. De uitbreiding, met onder andere de Tribune West, omvat appartementen, parkeerplaatsen, kantoren, warenhuizen, een zwembad, kleerkamers, praktijkruimtes, een feestzaal en loges.

De uitbreiding van deze omvangrijke site was opgesplitst in diverse projecten. Er werd op ons beroep gedaan om de onderkant van de tribune, het plafond van de feestzaal en de vloeren van de tribune van isolatie voorzien.

De onderzijde van Tribune West werd geïsoleerd met PurePur. Het plafond van de 2300 vierkante meter grote feestzaal op de derde verdieping, werd eveneens voorzien van PurePur, alsook de vloeren op het gelijkvloers en de eerste verdieping van de tribune.

Voor de tweede, vierde en vijfde verdieping werd gekozen voor Thermogran omwille van zijn uitstekende akoestische kwaliteiten.

De keuze voor enerzijds PurePur en anderzijds Thermogran werd bepaald naargelang de noden (ligging en functionaliteit) van het te isoleren gebied, om zo te resulteren in de optimale verhouding thermische en akoestische isolatie.