Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Vestiging Isola Belgium (Tongeren)

Met de volledig vernieuwde site op het industrieterrein in Tongeren, wil Isola graag zelf het toonbeeld zijn van een meer dan energiezuinige passiefbouw vervaardigd met de nieuwste isolatietechnieken met een minimum aan CO2 uitstoot.De nieuwe site omvat 15.000m² opslagruimte en een kantorencomplex van ruim 1700 m². Zowel de kantoren als het hallencomplex werden geïsoleerd met PUR en Thermogran.

Problematiek

Isola Belgium is bekend als pionier op de markt van isolatietechnieken. Voor een nieuwe vestiging wenste het bedrijf vanzelfsprekend een vestiging te creëren met maximale energiezuinigheid en ongekende thermische en akoestische isolatiewaarden. Een concept dat gehanteerd diende te worden voor zowel het kantoren-als het hallencomplex.

Oplossing

Door het 1.700m² kantorencomplex en het 15.000m² hallencomplex met PUR en Thermogran te isoleren kon een zeer sterke score behaald worden voor het E-peil en het K-peil van de vestiging. Het E-peil duidt op de energiezuinigheid van een gebouw, het K-peil geeft de graad van thermische isolatie weer. Daarnaast diende met het plaatsen van zonnepanelen een maximum aan groene stroom gegenereerd te worden.

Resultaten

Conform de EPB-regelgeving mogen woningen en kantoorgebouwen een maximaal E-peil van 70 en K-peil van 40 halen. Isola Belgium scoort op beide vlakken echter een ongezien en uniek resultaat: zowel haar E als K-peil klokken af op 9. Hierdoor heeft Isola Belgium zo goed als geen energie nodig om haar gebouwen van warmte of koelte te voorzien. Het elektronisch aangestuurde ventilatiesysteem garandeert een continu optimaal comfort van het team. De 15.000 m geplaatste zonnepanelen genereren massaal groene stroom waardoor Isola Belgium niet alleen zelfvoorzienend is in haar eigen stroomverbruik, maar bovendien ook ruim 150 gezinnen van groene stroom kan voorzien. Het hele energiezuinige concept werd tenslotte vertaald door Architecten Drieskens & Dubois in een strakke architectuur met een weldoordachte visie.

Bijlages

/uploads/media/5c7e8db15138a/energieprestatiecertificaat.pdf
/uploads/media/5c7e8db17ec8f/hoofdformulier-1.pdf
/uploads/media/5c7e8db1b8309/transmissieformulier-1.pdf
/uploads/media/5c7e8db19a118/opdeling-bouwproject-formulier.pdf

 

Architect:
Architecten Drieskens & Dubois
Opdrachtgever:
Isola nv
site by yappa