Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Stayen STVV (Sint-Truiden)

Uitbreiding stadion STVV

De site Stayen is het stadion van STVV dat volledig wordt ontwikkeld tot een commercieel centrum met winkels en bedrijven.

De nieuwe uitbreiding met onder andere de Tribune West omvat appartementen, parkeerplaatsen, kantoren, warenhuizen, een zwembad, kleerkamers, dokterspraktijken, een feestzaal en loges.

Problematiek

De uitbreiding van deze site is opgesplitst in diverse projecten. Er is de nieuwbouw van de nieuwe hoofdtribune West. De Tribune West kenmerkt zich door multifunctioneel gebruik van de ruimtes: ze omvat 2 commerciële verdiepingen, 1 wellness verdiep met kleedkamers STVV, fitness, zwembad en kabinetten, 1 grote feestzaal van 2300m², 1 office verdiep, 1 logeverdiep dat door de week als hotelkamer of vergaderruimte ingezet kan worden, 1 flexibel kantorenverdiep met aparte kantooruimtes en flex places met zicht op het veld. De tribune omvat daarnaast 14600 plaatsen, verspreid over 4 verdiepingen.

Isola Belgium dient de onderkant van de tribune , het plafond van de feestzaal en de vloeren op de verscheidene verdiepingen van de tribune van isolatie te voorzien.

Oplossing

Voor de onderkant van de tribuneplaatsen op de Tribune West wordt gespoten PUR voorzien. Het plafond van de 2300m² grote feestzaal, die zich bevindt op de 3e verdieping wordt eveneens met gespoten PUR geïsoleerd.

De vloeren op de gelijkvloerse en de eerste verdieping van de tribune worden met PUR voorzien, de verdiepingen 2,4 en 5 worden geïsoleerd met Thermogran 25 dat zowel een thermische als akoestische isolatie biedt.

Resultaten

Het geschikte isolatieproduct naargelang de ligging en de functionaliteit van het te isoleren domein resulteren in de gewenste thermische en/of akoestische isolatie.

Architect:
ESA BVBA
Opdrachtgever:
THV Cordeel-Heijmans
site by yappa