Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

PurePUR van Isola Belgium NV is het eerste gespoten polyurethaan isolatiemateriaal dat meer dan de gevraagde wereldwijde milieunormen haalt.

Isola Belgium NV bestaat dit jaar 30 jaar en staat bekend als innovatief bedrijf als het aankomt op Isolatie. Na jarenlang research en onderzoek introduceert het nu een baanbrekend product als antwoord op de traditioneel gespoten PUR (Polyurethaan).

PurePUR werd ontwikkeld en verbeterd met oog op ecologie, duurzaamheid en het halen van de strengste milieunormen, zoals bepaald in het Verdrag van Kyoto

Achtergrondinformatie PUR/PurePUR isolatie

Polyurethaan (PUR) is een veelvuldig gebruikt materiaal met bijzonder goede eigenschappen. Het is zeer sterkduurzaam, en het is onze leefomgeving een onmisbaar product geworden. In vele gevallen kiezen we er niet voor om het te gebruiken, maar ons huis en onze auto steken er vol van. Het is de basis van onze matrassen, onze schoenen, de koelkast, je douchegordijn, de Maxi-Cosy en zelfs van medische instrumenten zoals verbandmiddelen en nieuwe hartkleppen. Vroeger gebruikte men het product zelfs in koel- en diepvrieskasten. Er is één situatie waarin we wel zelf kunnen kiezen om het product te gebruiken, en dat is bij de isolatie van onze woning. Isola was één van de uitvinders van het gebruik van PUR (Polyurethaan) als isolatiemateriaal, meer bepaald voor vloeren, zoldervloeren en kruipkelders.

Isola Belgium NV is samen met het WTCB koploper en uitvinder van het gebruik van gespoten pur voor vloerisolatie en werkt elke dag aan verbeteringen. Zo werken we uitsluitend met kwalitatieve grondstoffen en 4de generatie milieuvriendelijke blaasmiddelen die ervoor zorgen dat pur spuiten méér dan ooit ecologisch kan gebeuren.

Elke vloerisolatie met PurePUR wordt in ons labo getest

Om totaal zeker te zijn van de beste isolatie en kwalitatief aanbrengen van isolatie op je werf. Wordt van elke PurePur vloerisolatie een staal genomen.

Deze wordt binnen de 24 uur getest in ons eigen labo. Zo ben je zeker van de allerbeste kwaliteit én mag je rekenen op onze strengste garantie.

PurePUR, dé oplossing voor de toekomst.

Sinds 1 januari 2018 gebruikt Isola Belgium de meest ecologische gespoten isolatie ooit bij enkele geselecteerde testpartners in de bouwsector. Van elke werf werden uitgebreide stalen genomen en deze werden getest in het Isola labo en die van onafhankelijke bureaus. De resultaten zijn beter dan ooit.

 •   Global Warming Potential kleiner dan 1 (GWP: een aanduiding voor de mate waarin een broeikasgas kan bijdragen tot de klimaatverwarming) met andere woorden géén impact meer.
 •   Gelijke en zelfs betere druksterkte, en dus géén risico op verzakking en verbeterde stabiliteit.
  (Elke uitgevoerde werf wordt met labostalen gecontroleerd en zijn allemaal sterker dan isolatieplaten.)
 •   PurePUR heeft dankzij het nieuwe HFO een nog betere thermische weerstand. Tot 4% meer isolerend voor dezelfde dikte van isolatie

Toepassingen van PurePUR

PurePur wordt vooral gebruikt voor vloerisolatie. 
Verder hebben wij varianten gespoten pur voor na-isolatie:

Cave

PurePUR est souvent placé dans des vides sanitaires.

Grenier

PurePUR est idéal pour isoler votre grenier : plancher, murs et toiture.

Sol

PurePUR est la meilleure isolation d’entre toutes pour votre sol, tant en construction neuve qu’en rénovation.

Werkwijze PurePUR (Thermische isolatie)

 1. Als je project wind- en waterdicht is, alle leidingen zijn gelegd en het vloerdek werd schoongemaakt  (geen puin of stof) komt onze PurePUR isolatiedeskundige ter plaatse. De ondergrond en omgeving moet vochtvrij zijn (geen watervlekken of pas gepleisterd)
 2. Ramen, deuren en muren worden vakkundig afgeschermd.
 3. We projecteren 2 hoogwaardige isolerende componenten ter plaatse op de vloer op de gewenste dikte en over leidingen.
 4. Indien gewenst wordt dit nog eens extra vlak geschuurd voor het perfect aanbrengen van vloerverwarming
 5. Onze isolatiedeskundige neemt een staal van de aangebrachte isolatie, dat binnen de 24 uur getest wordt in ons labo. Zo ben je zeker dat alle isolatiewaarden en druksterkte werden behaald.

Polyurethaan (PUR) is een veelvuldig gebruikt materiaal met bijzonder goede eigenschappen. Het is zeer sterk, duurzaam, en het is in onze leefomgeving een onmisbaar product geworden. In vele gevallen kiezen we er niet voor om het te gebruiken, maar ons huis en onze auto steken er vol van. Het is de basis van onze matrassen, onze schoenen, de koelkast, je douchegordijn, de Maxi-Cosy en zelfs van medische instrumenten zoals verbandmiddelen en nieuwe hartkleppen. Vroeger gebruikte men het product zelfs in koel- en diepvrieskasten. Er is één situatie waarin we wel zelf kunnen kiezen om het product te gebruiken, en dat is bij de isolatie van onze woning. Isola was één van de uitvinders van het gebruik van PUR (Polyurethaan) als isolatiemateriaal, meer bepaald voor vloeren, zoldervloeren en kruipkelders. Met PurePUR spreken we over de 4de generatie gespoten polyurethaan ontwikkeld met wereldpartners. Deze polyurethaan is de meest milieuvriendelijke ter wereld, aangezien het meest belastende element (het blaasmiddel) dat de PUR doet 'schuimen' nu volledig uit gassen bestaat die geen impact meer hebben op de leefwereld en ecologisch zijn. Let op! Dit is geen watergedragen blaasmiddel. Het is bewezen dat de testen die met watergedragen blaasmiddelen gedaan werden de voorbije tientallen jaren veelal tot verzakkingen van de pur leidden. Dit probleem is nu volledig in kaart gebracht en opgelost door dit revolutionaire ecologische gas van de 4de generatie dat de gespoten polyurethaan stabieler en sterker dan ooit maakt.
 

Laat ons eerlijk zijn, tot 5 jaar geleden gebeurde dit wel eens.

Dit was dan vooral te wijten aan één van deze factoren

 • blaasmiddel dat gespoten polyurethaan tot de mousse maakt die isoleert was nog niet 100% op punt. De zoektocht naar ecologischere blaasmiddelen was geen evidentie. Dit staat ondertussen 100% op punt
 • minderwaardige basisgrondstoffen. Isola Belgium heeft altijd met wereldleiders van grondstoffen gewerkt zoals Bayer, Convestro, BASF, Synthesia, Nestaan... en garandeert de allerhoogste kwaliteit. Het moet niet gezegd worden dat als er minderwaardige grondstoffen uit bepaalde werelddelen gebruikt worden dat deze garantie niet gegeven kan worden
 • werfvoorbereiding : de ondergrond van de werf moet droog en vrij van stof zijn. Zo hecht de PUR zich optimaal en haalt de grootste eindsterkte
 • vroeger was het spuiten van pur en de temperatuur van de spuitkop waarmee de spuiter de isolatie aanbrengt (die exact 41 C° moet zijn) een mechanisch gegeven. Bij temperatuurschommelingen was de reactie niet altijd even goed. Isola Belgium heeft enkel 100% computergestuurde en gemonitorde vrachtwagens die PurePUR aanbrengen. Zo garanderen we een 3-voudige check van de optimale temperaturen bij aanbrengen en dus ook de allergrootste sterkte, die verzakkingen onmogelijk maken.

Sterkte is meteen het grote voordeel van gespoten PUR.

Met doorgedreven onderzoek in het Isola testlabo en door optimalisatie van onze machines en grondstoffen is nu gespoten PUR in je vloer één van de sterkste materialen. Het kan een druk aan van minimaal 250 kPa. Met andere woorden je mag op gespoten PUR maar liefst 25.493 kilogram per m² leggen zonder dat deze inzakt. Dit is beduidend hoger dan die van isolatieplaten met een druksterkte van 120 kPa.

PUR staat voor polyurethaan, een molecuul dat je kunt maken door isocyanaat en een polyol – een stof met meerdere alcoholgroepen van zuurstof en waterstof – met elkaar te mengen. Deze stoffen gaan een reactie aan en vormen een polymeer, oftewel samengesteld molecuul. Het schuim vormt zich dus pas als de stoffen samen op de vloer worden gespoten. Om van isocyanaat en polyol het bekende PUR-schuim te maken voegen we een vloeistof, die we blaasmiddel noemen, toe. Door de warmte van de reactie gaat deze ‘koken’ en bellen vormen. Deze bellen zorgen voor de typische structuur van PUR. Het ziet er uit als een mousse, maar is wel enorm sterk.

De grote voordelen van gespoten polyurethaan (PUR) zijn :

 • de isolatie wordt rechtstreeks over leidingen etc. aangebracht en zo heb je een 100% volledige en naadloze isolatie.
 • gespoten pur kan tot 250 m² per dag aangebracht worden door 1 team, dus je wint snelheid.
 • de ecologische voetafdruk is 80x minder dan bijvoorbeeld isolatie met platen ...
  • Isolatieplaten hebben een grote afmeting en dikte, deze moeten op een vrachtwagen gestapeld worden en vervoerd naar de werf
  • Met gespoten PUR combineren we de twee componenten die de isolatie vormen pas op locatie. Dit wil zeggen dat de basisgrondstof 80 keer compacter is dan een uitgewerkte plaat. Dit wil dus ook zeggen dat je met 1 vrachtwagen gespoten polyurethaan evenveel isolatiemateriaal vervoert dan met 80 volgeladen vrachtwagens met isolatieplaten! Dus ook de uitstoot van brandstoffen is 80 maal kleiner bij gespoten PUR.

De voordelen van Purepur

Grote energiebesparing

PurePUR is de beste thermische isolatie

100% Naadloos

De isolatielaag heeft geen kans op lekken

Langdurige kostenbesparing

We garanderen de continuïteit van de isolatiewaarde.

Bewezen kwaliteit

Van elke werf onderzoeken we een staal in ons gespecialiseerd labo

Verhoogd wooncomfort

PurePUR dient de nodige isolatie in elk seizoen.

Geen koudebruggen

Bij renovatie positief effect op vocht- en schimmelproblemen

Geen kans op schimmelvorming

PurePUR is waterafstotend en dampdoorlatend

Versnel je bouwproces

Snelle en korte uithardingstijd, dus geen tijdverlies

Makkelijke verspreiding

Ideaal om leidingen uit te vullen zonder verlies.

Gunstige invloed op je EPB-norm

Dikte is vrij te bepalen en aanpasbaar naar jouw wens

Referenties

Alle referenties tonen
site by yappa