Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Je dak isoleren lijkt meteen de juiste keuze...

Toch is het soms verstandiger om te kiezen voor het isoleren van je zoldervloer.

We delen alvast onze expertise maar de keuze is aan jou!

Natuurlijk maken we graag vrijblijvend een afspraak als je de zekerheid van de juiste keuze wil.

Het geld gaat door het dak

Warmte stijgt en dus gaat energie en geld door de schouw.

Weet dat 35% van de energie langs de bovenkant van je huis verdwijnt.

Er zijn 2 mogelijkheden om dit tegen te gaan en te isoleren

1. Dakisolatie

2. Zoldervloerisolatie

Wiskunde leert ons dat een dak 25% meer oppervlakte is dan de zoldervloer. De stelling van Pythagoras, weet je nog? 

Het is dus voordeliger, zeker bij na-isolatie of renovatie, de zoldervloer te isoleren. Maar dit is natuurlijk alleen een oplossing als je de zolderkamer niet wil bewonen. Anders zal het toch iets te koud worden in de winter of te warm in de zomer. Als je je zolder enkel wil gebruiken om bijvoorbeeld de kerstboom te stockeren dan raden we je zeker aan te kiezen voor de isolatie van je zoldervloer. Bij renovatie inspecteren we eerst of je zoldervloer en/of dak in aanmerking komt voor een thermisch perfecte oplossing met gespoten polyurethaan. Dit zorgt voor een naadloze isolatie die bovendien ook nog eens het gevaar voor bouwknopen en dus koudebruggen tot een minimum kan herleiden. 

 

 

PUR - Zolderdak of Zoldervloer

We geven graag toe dat je met isolatieplaten of minerale wollen heel goed zelf kan isoleren.
Indien je project toch nog een stapje ingewikkelder is of nog beter geïsoleerd moet zijn,  komen onze vakmensen graag PUR-isolatie, aanbrengen.

Dit is namelijk de beste thermische én naadloze isolatie.

Zolderdak

Er zijn wel wat nadelen aan minerale isolatie oplossingen, deze kunnen later gaan verzakken of schimmels in de hand werken en zijn isolerende waarde verliezen. Ook het aanbrengen van isolatieplaten is niet altijd evident door de ingewikkelde balkenstructuur. Bovendien moet je alle naden ook bijzonder netjes afplakken en afwerken om 100% goede isolatie te garanderen. Want heb je ergens een naadje dan kan dit een broeihaard voor vocht en schimmels worden.

Meestal  is gespoten polyurethaan (PUR) isolatie dan wel de beste oplossing. Weet wel dat PUR een mousse is en dat deze dus niet echt 100% mooi recht of vlak gespoten kan worden.

Zoldervloerisolatie... efficiënt en beste besparing

Zoals we al hebben gezegd, een dak isoleren is altijd wat duurder. De oppervlakte is groter. Maar ook indirect kost dit meer want je moet ook de zolderruimte 'verwarmen'. De warmte zal pas worden tegengehouden door het dak en dat wil zeggen ook een hele ongebruikte ruimte, je zolder, verwarmd zal zijn.

Mocht je de zolder niet echt willen gebruiken dan is het meestal de beste keuze om te kiezen voor (zolder)vloerisolatie. Je bespaart energie en het isoleren zelf is ook wat goedkoper. Je kan wel nog altijd je kerstboom of spulletjes opbergen op zolder en mocht je er later een echte kamer van willen maken, geen probleem! dit is meteen de ideale basis voor de verdere afwerking.

Hulp nodig? We helpen je graag verder.

Lees verder op onze blog

help-icon

Waarom akoestisch isoleren steeds belangrijker wordt

Wanneer men spreekt over isoleren gaat het meestal over thermische isolatie. Nochtans is een goede akoestische isolatie geen overbodige luxe.

help-icon

4 mythes over gespoten PUR

Slecht voor het milieu, risico op verzakking, slechte akoestische isolatie... Enkele mythes over gespoten PUR die we graag uit de wereld zouden helpen.

help-icon

Welke spouwmuurisolatie is het beste?

Welke spouwmuurisolatie is nu het beste? Het materiaal waar je voor kiest hangt af van verschillende elementen. Wij helpen je verder met de juiste keuze.

site by yappa