Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Wat is het verschil tussen netgewapende chape en de Isola Bluechape?

Wapening is nodig als de chape niet-hechtend (bovenop een plasticfolie) gelegd wordt, bij plaatsing op zwevende of zachte isolatie of als je met een bijzonder dunne chape laag werkt (minder dan 5 centimeter) . In de bouwsector noemt men dit zwevende chape, aangezien deze zou kunnen bewegen los van de ondergrond (beton) waarop deze werd aangebracht. Ook bij vloerverwarming is een wapening aangewezen, aangezien de opwarming en afkoeling ook sneller zou kunnen resulteren in scheuren in de chape/dekvloer.
 

Een chapewapening is dus in 95% van de gevallen de beste keuze.

Wapening: een must bij zwevende chape 

 

Twee opties voor gewapende chape: chapenetten of BlueChape

Om de chape te beschermen tegen scheuren, gebruikte men vroeger veelal stalen netten. Net als bij gewapend beton werden die in de chape verwerkt voor extra stevigheid. Deze traditionele manier van werken is nog altijd erg efficiënt.

De voordelen van BlueChape

BlueChape van Isola is een traditioneel chapemengsel versterkt door het component Duremit. Dit is een pasteuze toeslagstof die niet alleen extra stevigheid biedt, nog enkele andere voordelen heeft: 


-    Er is minder aanmaakwater nodig.
-    De chape is sneller droog. 
-    De chape is sneller beloopbaar. 
-    De chape geleidt beter de warmte en dus voel je sneller en efficiënter het effect van je vloerverwarming (sneller warm en minder energieverlies)
-    De wapening kan niet roesten (wat wel het geval is bij traditionele stalen netten). 
-    BlueChape is ook aanbevolen als je natuursteen gebruikt als vloerafwerking. Traditionele wapening kan immers na verloop van tijd roesten en sporen nalaten in de natuursteen.

Uiteraard is het vakmanschap van de chaper eveneens belangrijk. Isola Belgium garandeert je een perfecte uitvoering!
 

site by yappa