Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Wat is het verschil met andere spouwmuurisolatie?

EnergyPearls van Isola zijn ecologisch en op basis van EPS bolletjes. 

Ze kunnen zowel bij oude huizen gebruikt worden als na-isolatie, maar ook als isolatie van nieuwbouwwoningen. Als je hiervoor kiest moeten we wel best je EPB verslaggever en architect op voorhand even informeren want het moet een spouw van minimaal 15 centimeter voorzien worden. Dit is meestal geen probleem want het isoleren met isolatieplaten van je buitenmuur heeft meestal evenveel 'ruimte' nodig. 

 

1. Energypearls vormen een solide isolatieplaat

De speciale stevige parels worden met een water-gedragen (ecologisch) bindmiddel in de spouwmuur geblazen. Na de droging van het bindmiddel, onstaat een homogene isolatieplaat in je spouwmuur die zorgt voor maximale isolatie, ventilatie en drainage. Een zeer duurzame oplossing!

2. Hypermoderne inblaasapparatuur

Speciaal ontwikkelde 'paperpistolen' en een uitgekiend boorpatroon garanderen een volledige en optimale dekking van de Isola Pearls. 

3. Innovatieve vorm 

Isola Energypearls bestaan uit carbon verbeterd geëxpandeerd polystyreen. Het verschil met traditionele EPS parels? Langere levensduur, beter isolatiewaarde en duurzaam dus beter voor het milieu! 

Ze bieden de juiste balans tussen thermische geleidbaarheid en vochtongevoeligheid voor een lagere EPC-waarde (Energie-Prestatie-Coëfficiënt) van je woning. Hoe lager de EPC, hoe zuiniger en een financiële meerwaarde voor je woning.

Voordelen:

•          Hoge energie- en kostenbesparing

•          Milieuvriendelijk, duurzaam, niet toxisch

•          Economisch dé beste oplossing, ongeacht wat je later met jouw gevel wenst te doen

•          Volledige luchtdichte isolatie in 1 dag!

•          Vermijden van oppervlaktecondensatie

•          Verhoogt het wooncomfort

•          Gekwalificeerd en gecertificeerd isolatiesysteem

•          Geen ongediertebeschadiging mogelijk

•          Waterafstotend en dampdoorlatend

•          Erkend installateur

Installatie van Energypearls in 4 stappen:

1. Visuele inspectie van de spouwmuur met bepaling/bespreking van de aanpak, offerte en uitvoeringsdatum.

2. De Isola-installateur boort gaatjes in je buitenmuur, precies op de kruising van de voegen. (bij nieuwbouw doen we dit via je binnenmuur, omdat na het plakwerk dit perfect afgewerkt en onzichtbaar is)

3. Via de boorgaten worden de parels samen met het water-gedragen bindmiddel in de spouw gespoten, waarna het mengsel uithardt.

4. De gaatjes in de voegen worden gedicht met voegsel in dezelfde kleur zodat je gevel er weer nét zoals voorheen uitziet.

site by yappa