Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Waarom isoleren?

Isoleren is de meest kostenefficiënte manier om het energieverbruik van gebouwen te verminderen en dus te besparen op je energiefactuur. Maar dat is niet alles…

Een goede isolatie heeft veel technische voordelen:

  • ​Je verliest minder warmte via muren, daken en vloeren
  • Je bespaart op energiekosten voor de hele levensduur van de woning
    • Je verbuikt minder energie (voor je verwarming)
    • Je vermindert CO2-uitstoot en zorgt bijgevolg voor minder luchtverontreining​
  • Je vermijdt oppervlaktecondensatie en je huis is dus gezond 
  • Je woning stijgt in waarde. Een goed EPC certificaat is een echte meerwaarde. 

Maar toch ook erg belangrijk is dat je bij isoleren ook meteen kiest voor je comfort.

Thermisch comfort – warme thuis

Kiezen voor de juiste isolatie zorgt het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat. Warmer in de winter, maar ook koeler in de zomer!

Akoestisch comfort – stilte in huis

Studies tonen aan dat geluidsoverlast kan leiden bij de mens tot verminderde prestaties en zelfs tot ziektepatronen. Isola zoekt bij het aanbieden van een isolatieplan niet alleen naar jouw optimale energiebesparing, maar ook naar een stille thuis waar het goed leven is.

Financiële zekerheid - waarde van jouw woning

Ongetwijfeld is je bouw of verbouwingsproject één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Je huis, appartement of project is dan ook een belangrijke investering. Door heel wat onderdelen van je woning te isoleren verlaag je de EPC score drastisch en dat betekent meteen een meerwaarde op de waarde van jouw woning. Los van de besparingen die je meteen voelt via jouw energiefactuur.

Garantie

De isolatieoplossingen die Isola Belgium NV voorstelt behouden levenslang hun vorm en oorspronkelijke isolerende eigenschappen. Daardoor ontstaan er geen koudebruggen en treden er geen warmteverliezen op tijdens de volledige levensduur van het gebouw. Bovendien hebben we ook isolatieproducten die circulair zijn. Bijvoorbeeld Thermogran kan generatie op generatie zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen hergebruikt worden.

Duurzaamheid

Het gebruik van hoogwaardig gerecycleerd materiaal wint bijvoorbeeld jaar na jaar aan belang bij de productie van de producten die Isola aanbiedt. Onze producten worden in onze productiehal in Tongeren, België vervaardigd en dit zonder toevoeging van externe energiebronnen. Wij produceren onze producten op basis van 100% groene stroom, door middel van zonne-energie zonder productie van CO². Een goede zaak voor de mens en onze planeet.

Gezondheid

Vrijwel geen enkele aanbieder van isolatie doet evenveel studies, testen en controles als Isola Belgium NV. Steeds met hetzelfde resultaat: onze isolatieproducten zijn veilig, onschadelijk, duurzaam en verhogen jouw leefcomfort. Hier houden we rekening mee bij al onze producten en het aanbieden van onze diensten. Door het isoleren creëer je dan ook stilte in huis en een warme thuis, dit is meer dan ooit een belangrijke factor voor jouw gezondheid.

site by yappa