Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Hoe is de samenstelling van chape of cementgebonden dekvloer?

Een cementgebonden dekvloer bestaat uit rijnzand, cement, zuiver aanmaakwater en hulpstoffen. Een courante manier was vroeger om chappen te versterken aan de hand van glasvezels. 

Isola biedt je een andere, nog betere oplossing, Bluechape. In plaats van glasvezels toe te voegen aan de chape (wat trouwens technisch niet meer mag (WTCB)) maken wij gebruik van een toevoeging van een actief element gewonnen uit graniet. We voegen in onze Bluechape een unieke verhouding Duremit toe, de actieve stof van graniet. Deze mengeling geeft jouw chape ongeziene verbeteringen op vlak van sterkte, flexibiliteit en snelheid van plaatsing. Hij is vlakker, sterker en sneller droog met andere woorden!

In tegenstelling tot chape met vezels zit de Duremit pasta 100% verspreid in het chapemengsel. Dit garandeert het ijzersterke resultaat en bewijst dat BlueChape dé dekvloer van de toekomst is.

Bluechape komt dan ook telkens als beste uit de test wanneer we de verschillende chapes controleren op scheurvorming, stabiliteit, druksterkte, ... Dankzij onze unieke toevoeging van Duremit kunnen we water uitsparen en tijd wegens een kortere droogtijd. Bluechape biedt uitstekende warmtegeleiding en is daarvoor perfect voor vloerverwarming. 

Wil je graag meer weten over onze Bluechape? Klik hier!  

site by yappa