Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Bluechape is de verbetering van het  traditioneel mengsel van zand, cement en water, maar dan met toevoeging van een element uit graniet. We voegen namelijk in onze Bluechape een unieke verhouding Duremit toe, wat de de actieve stof van graniet is. Deze mengeling geeft jouw chape ongeziene verbeteringen op vlak van sterkte, flexibiliteit en snelheid van plaatsing.

In tegenstelling tot chape met vezels zit de Duremit 100% verspreid in het chapemengsel, dit garandeert het ijzersterke resultaat en bewijst dat Bluechape dé dekvloer van de toekomst is. Bluechape komt dan ook telkens op de eerste plaats wanneer we de verschillende chapes testen op scheurvorming, stabiliteit, druksterkte, ...

De voordelen van Bluechape

  • Voorkomt scheur- en schotelvorming, geeft gladder en dichter oppervlak en is dus een perfecte onderlaag voor een esthetisch perfect gelegde vloer of vloerbekleding.
  • Droogt sneller uit en bij aanmaak is 30% minder water nodig. Ook ecologisch dus de beste keuze!
  • De dekvloer kan rechtstreeks op vloerverwarming en heeft hiervoor een ideale warmtegeleiding, met meer rendement tot gevolg
  • Is stabieler dan dekvloer met net- en vezelwapeningen en alle vloerverwarmingsadditieven:
    • Druksterkte groter dan 25 N/mm2
    • Buigtreksterkte groter dan 6 N/mm2. U kan dus zonder zorgen een hoger gewicht (zoals grote kasten,...) plaatsen in je interieur!

Werkwijze

Op de plaats van de ruwbouw of verbouwingen wordt Bluechape computergestuurd gemengd en opgepompt door onze vrachtwagen naar de gewenste oppervlakte of verdieping. Boven op de chape komen vloeren in linoleum, parket of tegels, het is dus van groot belang dat chape zeer egaal wordt geplaatst.

Wij bewaken een perfecte kwaliteitsvolle mix van de grondstoffen en garanderen zo kwaliteit. Hierdoor krijg je een egale afgewerkte vloer of vloerbedekking.

Isola zorgt zo voor een zichtbare verbetering van het eindresultaat, een perfect vlakke vloer.

Spaar 30% droogtijd uit!

Een cementgebonden dekvloer droogt relatief langzaam; de indicatieve droogtijd is minimaal 1 week per cm dikte. Dat zorgt ervoor dat je vaak 6 tot 8 weken moet wachten op de volgende bouwfase. Bluechape heeft een droogtijd van 5 dagen per cm dikte; een verbetering van 30%

Met een speciale hulpstof in de chape kan het droogproces zelfs extra versneld worden. Mocht je dus met een streng te respecteren timing zitten, helpt Isola graag met alle beschikbare kennis, zo verzekeren we jouw bouw-comfort.

Met Bluechape van Isola Belgium NV spaar je dus snel enkele weken uit in je bouwproces. 

site by yappa