Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Naar een beter klimaat voor alle dieren

Naar een beter klimaat voor alle dieren

Op 4 oktober is het Werelddierendag, een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dieren. Niet alleen onze trouwe huisdieren, maar alle dieren, van de Scydosella Musawasenis kever, met een lengte van 0,325 millimeter, tot de Blauwe Vinvis, die maar liefst 33 meter kan worden.

Je huisdieren in de watten leggen, daar kunnen we je enkele handjes bij helpen. Onze huisdieren vertoeven heel wat van hun tijd op de vloer in huis. Voor het comfort van je geliefde viervoeter is het dan ook belangrijk dat je vloer voorzien is van een goede thermische isolatie. Kies je voor vloerverwarming, dan gaat je knuffeldiertje helemaal kwispelen of spinnen wanneer hij of zij zich op de vloer neervlijt. Een mooie, comfortabele tegel of charmante parket vormt de kers op de taart.

Werelddierendag draait echter, zoals gezegd, om alle dieren wereldwijd. En naast het zorgen voor een optimaal binnenklimaat voor onze huisdieren, is het veel belangrijker om te zorgen voor een beter buitenklimaat voor alle dieren.

Door onze planeet slecht te behandelen (luchtvervuiling, watervervuiling, ontbossing, overconsumptie…) schaden we ook de dieren. Het welzijn en behoud van alle diersoorten is echter noodzakelijk voor de biodiversiteit. De verschillende soorten dieren en planten op aarde houden elkaar in balans. Alle organismen op aarde zijn met elkaar verbonden in een onderling afhankelijk ecosysteem waarin elk organisme zijn eigen rol heeft. De mens is ook een van die organismen, maar door ons handelen hebben we het ecosysteem danig verstoord. Enkel wijzelf kunnen het tij weer doen keren. Iedereen kan iets doen voor het behoud van onze planeet. De impact van individuele acties lijkt misschien onbeduidend, maar samen maken we het verschil!

De helft van onze ecologische voetafdruk is afkomstig van de verbranding van fossiele brandstoffen!

Enkele concrete acties in je woning, waarmee wij jou kunnen helpen om zuiniger om te gaan met energie:

- het meest voor de hand liggende is de installatie van zonnepanelen

- daarnaast kan je het teveel aan opgewekte zonne-energie opslaan in een thuisbatterij, zodat je ook geen stroom van het net moet afnemen op momenten dat je zonnepanelen geen of te weinig energie produceren

- ga voor een goed geïsoleerde woning, zodat je in de winter minder vaak de verwarming moet opzetten en in de zomer minder vaak je airco

- kies voor ecologische producten in de bouw van je woning. Ons ecologisch en circulair product Thermogran voor je vloerisolatie bijvoorbeeld, en ook onze Bluechape 2.0 is vriendelijker voor de natuur dan de traditionele chape.


We kunnen dus nog heel wat doen om onze planeet leefbaar te houden voor de dieren, onszelf en toekomstige generaties.


Verander de wereld, begin bij jezelf. En geef je huisdier vandaag een extra dikke knuffel!

 

 

site by yappa