Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Welke spouwmuurisolatie is het beste?

Welke spouwmuurisolatie is het beste?

Overtuigd van de voordelen van spouwmuurisolatie? Goed, maar welke spouwmuurisolatie is nu het beste? Het materiaal waar je voor kiest hangt af van verschillende elementen. Wij helpen je alvast verder met het maken van de juiste keuze door de beslissende factoren even op een rijtje te zetten.

Spouwbreedte

Een eerste bepalende factor voor het kiezen van de juiste spouwmuurisolatie is de spouwbreedte. Glaswol heeft bijvoorbeeld een minimum spouwbreedte van vier centimeter nodig terwijl dit voor PUR of EPS parels slechts drie centimer is. Is jouw spouw kleiner dan vier centimeter dan is glaswol dus al uitgesloten.

Type voeg

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht door een reeks gaten in de gevel te boren en hier vervolgens het gekozen materiaal in te blazen. De dikte van de voeg bepaalt de diameter die mogelijk is voor de gaten. Ook hier is er een verschil in de afmetingen voor glaswol en PUR of EPS parels.

Voor glaswol is er een diameter van 23 mm vereist. Voor PUR of EPS parels bedraagt dit 16 mm. Ook jouw type voeg is dus een bepalende factor in de keuze voor de juiste spouwmuurisolatie.

Kostprijs

Ook de kostprijs van de verschillende materialen is natuurlijk een doorslaggevende factor bij het maken van een keuze. Belangrijk is hier om niet enkel rekening te houden met het materiaal dat wordt gebruikt, maar ook de mate van afwerking en de werkwijze zelf. Dit kan natuurlijk verschillen van vakman tot vakman.

Ons advies: Isola Pearls

Met Isola Pearls kies je voor een milieuvriendelijk, makkelijk, voordelig en innovatief product. Jouw investering is in no time terugverdiend dankzij de kosten die u bespaart op uw energiefactuur. Daarnaast stijgt jouw woning ook nog eens in waarde.

Met Isola Pearls garanderen we zowel in de winter als in de zomer een aangename binnentemperatuur. Onze drie innovaties die hier voor zorgen zijn:

 1. Een solide innovatieplaat

  De EPS parels worden met een bindmiddel in uw spouwmuur geblazen. Hierdoor ontstaat er na droging een homogene isolatieplaat die zorgt voor een maximale isolatie, ventilatie en drainage.
   
 2. Onze hypermoderne inblaasapparatuur

  Met onze speciaal ontwikkelde 'parelpistolen' en een berekend boorpatroon kunnen we met de Isola Pearls een compacte dekking garanderen.
   
 3. De innovatieve vorm

  Onze Isola Pearls zijn verbeterd met carbon. Ten opzichte van de traditionele parels biedt dit een betere isolatiewaarde, milieuvriendelijkheid en levensduur!

Op zoek naar de juiste spouwmuurisolatie?

Wij helpen je maar al te graag met het maken van de juiste keuze.

Contacteer ons
site by yappa