Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Waarom akoestisch isoleren steeds belangrijker wordt

Waarom akoestisch isoleren steeds belangrijker wordt

Wanneer men spreekt over isoleren gaat het meestal over thermische isolatie. Nochtans is een goede akoestische isolatie geen overbodige luxe. Als je het koud hebt kan je bijvoorbeeld een dikkere trui aantrekken, maar als er veel lawaai is kan je moeilijk de hele dag met oordoppen rondlopen. Een woning die akoestisch slecht is geïsoleerd, kan je achteraf weinig aan doen. Het loont dus zeker de moeite om hier even bij stil te staan, want het heeft weldegelijk een impact op jouw comfort.

Positief voor jouw gezondheid

Inderdaad, akoestische isolatie kan je gezondheid ten goede komen. Het bevordert bijvoorbeeld jouw slaap. 1/4 van de bevolking in verstedelijkte gebieden slaapt slechter door geluidshinder. Verkeer, een vliegtuig dat overvliegt, een trein die passeert,... het zijn allemaal zaken die er voor zorgen dat jij minder diep slaapt.

Daarnaast heeft akoestische isolatie ook een positief effect op jouw psychologische gezondheid. Minder omgevingslawaai zorgt nu eenmaal voor meer rust in jouw hoofd. Sommige geluiden kan je ook niet blijven negeren. Eens je ze opmerkt, zijn ze moeilijk weg te denken.

Veel meer dan enkel stilte in huis

Akoestische isolatie wordt vaak geassocieerd met het bannen van omgevingsgeluiden en dus meer stilte in huis. Wat correct is, maar akoestisch isoleren doet veel meer dan dat. Het zorgt namelijk ook voor een betere verdeling van het geluid in de verschillende ruimtes. De akoestiek in jouw woning zal er dus zeker op vooruit gaan.

We gaan steeds kleiner wonen

We gaan steeds kleiner en kleiner wonen. Vaak is dit ook nog eens in een verstedelijkt gebied of in de buurt van een drukke verkeersader. De kans is dus vrij groot dat je niet enkel buren naast je, maar ook boven of onder je zal hebben. Een goede akoestische isolatie is dus belangrijker dan ooit. Zo houd je het geluid van de woningen rondom je tegen, maar ook dat van de omgeving.

Thermogran®: akoestisch & thermisch isoleren in één

Met Thermogran® bieden wij het eerste cyclisch isolatieproduct dat zowel akoestisch als thermisch de allerbeste isolatiewaarden behaalt. De voordelen van beide werelden in één product.

Je moet dus niet langer aan de slag met twee verschillende materialen. Thermogran® maakt de klus veel eenvoudiger.

Één type isolatiemateriaal, twee toepassingen.

site by yappa