Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

Isola ondertekent trots de Green Deal, het charter Circulair Bouwen

Isola ondertekent trots de Green Deal, het charter Circulair Bouwen

Namens Isola Belgium NV, ondertekende CBO Bjorn Verhoeven namens het hele Isola team een belangrijk charter voor de toekomst.

230 publieke en private organisaties engageerden zich daarbij om circulair bouwen in Vlaanderen te ondersteunen.

Concreet wil dit zeggen dat de bouwsector grondstoffen en bouwmaterialen maximaal zal gaan herbruiken. Verder wordt ook een maximale levensduur van gebouwen en materialen nagestreefd. Doel is om tegen 2050 in Vlaanderen een circulaire economie te hebben met een sterk doorgedreven grondstofkringloop.

Dit zal de ecologische voetafdruk van ons allemaal drastisch verlagen en zetten we weer een stapje dichter naar de ideale en duurzame wereld, waar het goed leven is voor mens en dier.

Concreet is Isola koploper met het eigen isolatieproduct Thermogran dat al op basis van recyclage wordt geproduceerd en gefabrikeerd wordt in een 100% door zonnepanelen aangedreven productielijn en dat zonder enige uitstoot van CO² gassen.

Thermogran op zich is trouwens één van de eerste circulaire producten, doordat het meer dan 100-en jaren zijn isolerende waarden behoudt en dus telkens opnieuw in toekomstige bouwprojecten zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen kan hergebruikt worden.

site by yappa