Een vraag?

Contacteer één van onze experts

Support avatar

4 mythes over gespoten PUR

4 mythes over gespoten PUR

Het gebruik van PUR of polyurethaan wordt wel eens bekritiseerd wanneer het gaat om het isoleren van een woning. Over de voor- en nadelen van gespoten PUR is dan ook al heel wat geschreven. Toch bestaan er nog altijd enkele mythes in verband met gespoten PUR die we graag uit de wereld zouden helpen. Enkel zo kan je de juiste keuze maken voor het isoleren van jouw woning.

1. PUR is slecht voor het milieu

Traditioneel gespoten PUR heeft inderdaad een negatieve impact op het milieu. Daarom gingen onze onderzoekers zelf aan de slag om dit tegen te gaan. Zo ontwikkelden we samen met onze leveranciers ons nieuwste product: PurePUR. Met PurePUR zijn wij de eerste die voldoen aan de Kyoto-norm van 2022. Ecologie en duurzaamheid zijn steeds een focus in alles wat we doen en we zijn dan ook trots dat we met PurePUR hier het voortouw in kunnen nemen.

2. Groot risico op verzakking

Wanneer je ons zou vragen of gespoten PUR kan verzakken, zeggen we heel eerlijk ja. Maar niet wanneer het wordt geplaatst door ons. De manier waarop de gespoten PUR wordt aangebracht moet namelijk juist uitgevoerd worden. Wanneer de regels van de kunst gerespecteerd worden, kan PUR-schuim onmogelijk verzakken. Gespoten PUR is dan zelfs sterker dan PUR-platen.

Naast de plaatsing zelf zijn de grondstoffen die gebruikt worden ook van groot belang voor de uiteindelijke vormvastheid van gespoten PUR. Daarom werken wij enkel met perfecte grondstoffen van wereldleiders waardoor een verzakking uitgesloten is. Ook hebben wij ons eigen testlabo waar de kwaliteit van onze producten steeds wordt gemonitord.

3. Isolatieplaten zijn goedkoper

Bij de aankoop zijn isolatieplaten misschien wel goedkoper, maar er gaat heel wat voorbereidend werk vooraf aan het plaatsen van isolatieplaten. Zo is het werken met isolatieplaten bijvoorbeeld uitgesloten op een oneffen oppervlak. Dit betekend dat leidingen eerst uitgevuld moeten worden met isolatiechape. Door dit extra werk speel je het prijsvoordeel van de isolatieplaten al snel kwijt.

4. Slechte akoestische isolatie

Doorgaans dient er bij gespoten PUR een extra materiaal aangebracht te worden om een goede akoestische isolatie te bekomen. Om dit op te lossen gingen we hier ook zelf mee aan de slag met Thermogran® als resultaat. Thermogran® behaalt in tegenstelling tot traditioneel gespoten PUR zowel thermisch als akoestisch erg goede waarden. Met Thermogran® is er dus geen bijkomend materiaal nodig om jouw woning akoestisch te isoleren.

site by yappa