Hubo Limburg United speelt de finale van de Euromillions Basketball Cup

Zondag 6 februari 2022 om 15:28. Het eindsignaal in het Forum in Aalst markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de jongste basketbalclub in de Belgische nationale competitie, Hubo Limburg United. Voor de tweede keer in vijf jaar tijd plaatsten de Limburgers zich voor de finale van de Euromillions Basketball Cup, de beker van België.

Als trouwe partner van het eerste uur zijn wij apetrots op deze verwezenlijking. Het is een erkenning van al het harde werk dat we de voorbije seizoenen samen hebben geleverd en een zeer welgekomen hoogtepunt in een voor sportclubs bikkelharde tijd.

Sfeer en spanning in de Alverberg, thriller in het Forum

De eerste wedstrijd van de halve finale tegen Okapi Aalst werd in eigen huis gespeeld. Isola was dagsponsor van de wedstrijd van vrijdag 4 februari en zakte met 25 personeelsleden af naar de Alverberg voor een uitmuntend VIP diner verzorgd door Atelier V, gevolgd door een zenuwslopende wedstrijd. De sfeer zat er goed in dankzij de talrijke opkomst van Limburgsupporters.

Wat een feest was het om nog eens met zijn allen, weliswaar met mondmaskers en strikte horecaregels, van een avondje basket te kunnen genieten. Het volledige seizoen 20-21 werd immers zonder publiek gespeeld en kort na de start van het huidige seizoen besliste de regering opnieuw om geen publiek toe te laten. Sinds de wedstrijd van zaterdag 29 januari tegen RSW Liège Basket mochten we de supporters pas weer welkom heten in ‘the Berg’ (Sporthal Alverberg).

Het Isola VIP restaurant gonsde afgelopen vrijdag dan ook van de gezelligheid, met meer dan 160 gasten, en in de tribune bestond de ‘zesde man’ uit 1.200 supporters.

Helaas eindigden we tegen Aalst met 70-72, hetgeen betekende dat we zondag met minstens drie punten verschil in Aalst zouden moeten gaan winnen. Geen sinecure als je weet dat de Okapi-supporters misschien wel de fanatiekste basketsupporters van het land zijn.

Onze jongens vochten echter als leeuwen, of beter gezegd als sneeuwcheetahs, zoals onze mascotte Lubas. Ze vochten voor hun team, voor de supporters en voor coach Raymond Westphalen. De ontlading was enorm toen de wedstrijd werd bezegeld met een eindscore van 76-84.

Het ticket voor de finale was binnen!

The United 2022 op zondag 13 maart 2022

Voor de tweede keer in vijf jaar strijden we om de Beker van België. Niet slecht voor een club die nog maar acht jaar bestaat. We hebben sedert de oprichting in 2014 een woelig parcours gekend, worden niet zelden als underdog gezien, maar we zijn harde werkers en doorzetters en zijn al meermaals verrassend uit de hoek gekomen!

In seizoen 2016-2017 behaalden we voor het eerst een finaleplaats, toen onder leiding van coach Brian Lynch. Op zondag 19 februari 2017 reed een colonne van meer dan 40 bussen volgeladen met United-supporters door de straten van Vorst. Met 2.000 waren we, the United 2.000, het dubbel van het aantal Oostende-supporters ter plaatse!

We konden de beker jammer genoeg niet mee naar Limburg nemen. Die ging met een eindstand van 60-76 in het voordeel van Oostende naar de andere kant van het land. Maar we waren enorm fier op de samenhorigheid van de Limburgse basketsupporters en de beleving die we met z’n allen hadden gecreëerd.

Voorzitter Maarten Bostyn (onze afgevaardigd bestuurder) verwoordde dit mooi in een reactie voor Het Belang van Limburg:

“Heb je onze fans gezien? De publieksprijs is van ons!”

We krijgen nu de kans om dit kippenvelmoment te herbeleven. De finale gaat door op zondag 13 maart in Vorst Nationaal om 17 uur. De tegenstander is nog niet gekend. De halve finale tussen Antwerp Giants en Filou Oostende wordt gespeeld op 14 en 16 februari.

Eén ding staat vast: het wordt een gigantisch feest! We gaan deze keer voor een symbolische 2022 Limburgsupporters. Bij Team Isola staat 13 maart alvast met stip genoteerd in de agenda.

Let’s go Limburg, let’s go United!

    IMGL2162

Meer blogartikels

IMG 0046 Aangepast
08 mei 2023

Vind je droomvloer met Margaux

Maak kennis met onze interieurarchitecte, die met veel enthousiasme haar licht laat schijnen over jouw vloerproject.