Als je de site van Isola in Tongeren passeert, kan je er niet naast kijken: jullie gaan uitbreiden. Wat houdt deze uitbreiding precies in?

Kim Strauven: Sinds een drietal jaren bieden wij onze klanten de volledige vloeropbouw aan: vloerisolatie, chape, eventueel vloerverwarming en afwerking met tegels en/of parket. We noemen dat onze all-in-one floorservice. Een gedeelte van ons huidige kantoorgebouw is momenteel ingericht als showroom, maar deze ruimte is te klein en voldoet niet aan onze normen, aan de manier waarop wij de klanten willen ontvangen en begeleiden in het kiezen van hun droomtegel. Vandaar de beslissing om een nieuwe showroom te bouwen.

Jullie zijn jarenlang gekend geweest als isolatiebedrijf. Hoe zijn jullie ertoe gekomen om de volledige vloeropbouw aan te bieden?

Kim Strauven: Inderdaad, we zijn reeds meer dan dertig jaar specialist in isolatie van gebouwen in al zijn vormen: vloerisolatie, dak- en zolderisolatie, spouwmuurisolatie, kruipkelderisolatie, akoestische isolatie.

De beslissing om chape aan te bieden was eigenlijk een evidente keuze nadat we herhaaldelijk deze vraag kregen van onze klanten. De positieve reacties hierop hebben ons ertoe aangezet om ook de vloerverwarming aan te bieden, via onze partner BSX. De vloerafwerking was een volgende logische stap. Op die manier kunnen we garanderen dat alle lagen van de vloeropbouw kwalitatief zijn.

De grootste troef van onze all-in-one floorservice is het ontzorgen van de klant: deze heeft één aanspreekpunt voor de verschillende fasen van de vloeropbouw. Wij stemmen intern de werken op elkaar af, waardoor er tot twee maanden tijd gewonnen wordt in het bouwproces.

Inmiddels hebben jullie BSX overgenomen, niet enkel voor de vloerverwarming, maar ook voor de andere diensten die het Paalse bedrijf aanbood?

Kim Strauven: In oktober 2019 hebben we BSX, op dat moment actief in HVAC, sanitair en zonnepanelen, overgenomen. Deze overname kadert in onze missie: Create your Comfort. Alle diensten die wij aanbieden, zijn erop gericht om het wooncomfort te verhogen. Daarnaast zijn we heel bewust bezig met de wereld van morgen en willen we ervoor zorgen dat die comfortverhoging zo weinig mogelijk impact heeft op het milieu.

Op welke manier doen jullie dat?

Kim Strauven: De basis van minder energieverbruik is een goed geïsoleerde woning. Naast de gekende isolatieproducten PUR en EPS, bieden wij ook al meer dan 20 jaar ons eigen, circulair en ecologisch product Thermogran aan voor de vloerisolatie. We streven er continu naar om onze productieprocessen en onze producten ecologischer te maken. Op dit moment werken we actief aan een andere samenstelling van onze chape.

Daarnaast bieden we naast de zonnepanelen ook laadstations en thuisbatterijen aan binnen onze tak Duurzame Energie. Het zwaartepunt van de ontwikkelingen binnen ons bedrijf zal de komende jaren in deze afdeling liggen.

Begin september zijn we gestart met een driejarig traject met Voka om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties te implementeren binnen onze onderneming. Op die manier willen we ons steentje bijdragen aan een betere wereld.

Deze actie draagt bij tot de realisatie van volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen:

7 Betaalbare en duurzame energie
8 Eerlijk werk en economische groei
9 Industrie innovatie en infrastructuur
11 Duurzame steden en gemeenschappen

Meer blogartikels

Climate Awards Stad Tongeren2023 136
27 oktober 2023

Isola wint Tongerse Climate Award 2023

Op donderdag 26 oktober mochten we de 3de Tongerse Climate Award in ontvangst nemen voor onze positieve impact op het leefmilieu in Tongeren.