Fighters Against Cancer zamelt geld in voor het huisdierenpaviljoen van Sint-Trudo

27-09-2021

Net zoals de voorbije jaren, steunen wij ook dit jaar de vzw Fighters Against Cancer, het initiatief van Bert Vanmechelen.

Fighters Against Cancer (FAC), opgericht in 2016, kiest elk jaar een project waarvoor zij op verschillende manieren (sponsoring, verkoop van merchandise, het organiseren van events…) geld inzamelen.

In 2018 bijvoorbeeld, doneerde Fighters against Cancer het duizelingwekkende bedrag van € 60.166 aan KickCancer, een organisatie die zich inzet voor nieuwe, betere en meer kindvriendelijke behandelingen voor kinderen en jongeren met kanker. Ook streeft de stichting naar nieuwe wet- en regelgeving die onderzoek naar kinderkanker financieel aantrekkelijker en minder risicovol maakt.

In 2019 deden ze er nog een hele schep bovenop, met de inzameling van € 100.666, die gedoneerd werd aan twee organisaties, KickCancer en Tuki. Tuki is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het financieel, administratief, juridisch, praktisch en emotioneel ondersteunen van ouders van kinderen met levensbedreigende ziekten.

Voor het huidige werkingsjaar heeft FAC gekozen voor een project dat werd opgezet door het onco- en palliatief team van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. In een buitenpaviljoen bij het ziekenhuis zullen de huisdieren van langdurig en chronisch zieken hun baasjes kunnen komen bezoeken. Dit bevordert het welzijn van zowel de patiënten als de dieren.

Psychologe Nele Kerkhofs is een van de bezielers van het project en kent de behoefte van veel patiënten om hun huisdier te kunnen zien. “Oncologische patiënten maken een zware tijd door. Met het onco- en palliatief team in Sint-Trudo staan wij hen zo goed mogelijk bij. Verschillende patiënten vertelden dat het hun grote wens is om hun huisdier te kunnen zien tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, omdat ze daar grote troost uit kunnen halen. Anderzijds zijn mensen ook bezorgd over hun huisdier dat hen mist. Ook het afscheid nemen van hun trouwe viervoeter in eindelevensfase kan een heel groot verschil betekenen voor mensen. Enkele keren hebben we dat buiten kunnen doen, maar dat is natuurlijk niet in elk seizoen praktisch te regelen.”

Als Heavyweight sponsor van Fighters Against Cancer dragen wij graag ons steentje bij aan de realisatie van dit hartverwarmend project.

Update: het huisdierenpaviljoen opent zijn deuren op 27 juni 2023

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden opende de deuren van het huisdierenpaviljoen op dinsdag 27 juni.

In de gezellige huiselijke ruimte, uniek in Vlaanderen, kunnen huisdieren herenigd worden met hun baasje dat in het ziekenhuis verblijft. Naast de eigen huisdieren, zullen ook therapiedieren van vzw Therapiedieren op bezoek komen. Organisatie Fighters Against Cancer haalde maar liefst € 141.666 aan donaties op voor het project.

20230627 182904
20230627 182256
20230627 182645
20230627 182420
3 Goede gezondheid en welzijn
17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Meer blogartikels

Climate Awards Stad Tongeren2023 136
27 oktober 2023

Isola wint Tongerse Climate Award 2023

Op donderdag 26 oktober mochten we de 3de Tongerse Climate Award in ontvangst nemen voor onze positieve impact op het leefmilieu in Tongeren.
IMG 0046 Aangepast
08 mei 2023

Vind je droomvloer met Margaux

Maak kennis met onze interieurarchitecte, die met veel enthousiasme haar licht laat schijnen over jouw vloerproject.