Tommy Jans (42 jaar) woont in Beverst met zijn echtgenote Karen, dochter Elise (9 jaar) en pluszoon Alex (15 jaar). In het weekend leeft hij zich uit in de keuken of gaat hij gezellig uiteten, een overblijfsel van zijn vroegere carrière in de horeca.

In de week zet hij zich met hart en ziel in voor Isola, net zoals zijn mama Josiane dat jarenlang heeft gedaan. Van alle comfortmakers is Tommy degene met de meest brede ervaring. Hij heeft immers in 12 jaar tijd een heel traject doorlopen, gaande van assistent-plaatser van vloerisolatie tot Business Unit Manager van onze afdeling vloeropbouw.

We gingen een dag met hem op pad om te praten over zijn groei binnen het bedrijf en de inhoud van zijn huidige functie.

Klantvriendelijke kok wordt Business Unit Manager

Onderaan de ladder beginnen en met leergierigheid en doorzettingsvermogen groeien en opklimmen, jij bent er het levend voorbeeld van. Vertel ons eens welke functies je binnen Isola hebt uitgeoefend.

Ik ben begonnen als helper van Fernand Moors met het plaatsen van ons vloerisolatieproduct Thermogran. Fernand is een zalige kerel om mee samen te werken. Hij doet zijn werk met plezier en is altijd goed gezind. Hij heeft mij enorm veel geleerd. Wij hebben samen de eerste oplegger van de Thermogran opgestart om sneller en efficiënter te kunnen plaatsen.

Na de Thermogran heb ik vijf jaar als Pur-spuiter gewerkt. Dit tot aan het bouwverlof van 2019, waarna ik gestart ben als projectleider (Technisch-Commercieel Adviseur, nvdr) van onze werven isolatie en chape in de regio Vlaams-Brabant. In januari 2022 ben ik Business Unit Manager geworden van de afdeling vloeropbouw (hetgeen vloerisolatie, vloerverwarming, chape en vloerafwerking met tegels en/of parket omvat, nvdr). Deze functie is tweeledig: enerzijds volg ik als projectleider onze projecten vloerafwerking op en anderzijds heb ik de leiding over de afdeling vloeropbouw.

Beschouw je het als een troef dat je al die stappen hebt doorlopen?

Zeker wel. Omdat ik zelf uitvoerder ben geweest, weet ik waarover ik spreek, wat technisch kan en niet kan. De uitvoerders kunnen mij dus niks wijsmaken (lacht). Het is gewoon een feit dat ik hierdoor sterker in mijn schoenen sta in mijn relatie met de uitvoerders. Daarnaast kunnen de projectleiders die die ervaring niet hebben ook altijd bij mij terecht met hun vragen.

Zijn er ook vaardigheden uit je horeca-ervaring die je in je huidige job gebruikt?

Ik heb 12 jaar in de horeca gewerkt, en wat ik daar vooral uit meegenomen heb is klantvriendelijkheid. Het belang van praten met mensen, vertrouwen geven, vriendelijk zijn. Organiseren is ook heel belangrijk in een keuken. Snel kunnen schakelen, flexibel zijn en bijsturen waar nodig, zijn vaardigheden die ik in de horeca ontwikkeld heb en die mij nog steeds van pas komen.

De perfecte job bestaat niet. Elke functie heeft zijn voor- en nadelen. Hoe heb jij dit in je voorbije jobs ervaren?

Isolatie plaatsen, Thermogran en Pur, is fysiek zwaarder dan in de keuken. Het gevoel van vrijheid is wel fijn. Je werkt alleen of met twee. Je vertrekt ’s morgens heel vroeg met de camion, de baan op. Je bent altijd weg, altijd ergens anders. Als je een werf hebt afgewerkt, geeft dat ook echt voldoening.

Het leukst aan de job van projectleider vind ik het organiseren van de werven. Een goede administratie en organisatie is essentieel, zeker in hectische periodes, zoals elk jaar voor het bouwverlof. Die periode kan voor een projectleider behoorlijk stressvol zijn.

Bij de vloerafwerking vind ik het heel leuk dat je het resultaat van je werk blijft zien. Je kan de mensen hun reactie zien en als de klant gelukkig is, geeft dat een heel goed gevoel. Uiteraard zijn de klanten op de vloerafwerking wel kritischer dan op de andere vloerlagen, die je niet meer ziet eens de tegels erop liggen.

Als Business Unit Manager vind ik het fijn om met veel mensen te kunnen samenwerken en mensen te kunnen begeleiden. Als ik al een nadeel moet benoemen, dan is het dat mijn regio heel België beslaat, terwijl ik als projectleider de vastomlijnde regio Vlaams-Brabant had. Het is onmogelijk om alle werven in heel België op te volgen op dezelfde manier als ik dat vroeger deed. Ik reken nu dus op de ondersteuning van de projectleiders ter plaatse, waarbij een goede communicatie cruciaal is.

Samenwerken als team voor de glimlach van de klant

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

Mijn taken zijn: het organiseren en opvolgen van onze werven vloerafwerking, de technische bestelling van materialen, zoals lijmen, voegsels, siliconen, ervoor zorgen dat al het nodige materiaal aanwezig is op de werf, de oplevering met de klanten, de administratie in orde brengen voor de facturatie et cetera.

Mijn wekker gaat ’s morgens af tussen 5 uur en half 6. Dan vertrek ik naar een van de werven. Bij de opstart van een werf ben ik altijd aanwezig, ten laatste om 7 uur. Voormiddag doe ik mijn ronde langs de werven om het werk van de uitvoerders te controleren, te kijken of alles goed gaat en duidelijk is, of iedereen alle nodige materialen heeft. Tegenwoordig zit ik een volledige dag per week in de provincie Luxemburg omdat we daar veel werven hebben.

In de namiddag doe ik mijn administratie. Voor een vlotte interne werking is een goede administratie een must. Ik hamer er dan ook op bij de projectleiders dat hun administratie in orde moet zijn.

Met welke collega’s werk je nauw samen?

Mijn directe collega voor de vloerafwerking is Cedric Ladangh. Hij is de salesverantwoordelijke voor de vloerafwerking. Wij overleggen vaak wat technisch kan en niet kan en wat de ideale oplossing is voor de klant.

Voor de planning van de werven werk ik samen met Arne Poelman. Zodra de offerte getekend is en de tegels door Cedric besteld zijn, geef ik aan Arne door in welke periode de uitvoering moet worden ingepland. Ook als er iets moet verschoven worden, omdat de klant dat vraagt, omdat de levering vertraging heeft opgelopen, of om welke reden ook, overleg ik met Arne.

Daarnaast werk ik als Business Unit Manager samen met alle projectleiders van vloerprojecten. Hoeveel te verder de werf van Isola in Tongeren ligt, hoe meer ik op hen reken. Ik kan bijvoorbeeld niet elke dag naar de Jaguar-garage in Beveren rijden, dus ik reken op collega Ilse Voet die daar de vinger aan de pols houdt.

Je hebt zowel particuliere als professionele klanten. Is er een verschil in aanpak?

Nee, eigenlijk niet. Zodra je vloerafwerking doet, kom je altijd in contact met de eindklant. Als je voor een projectontwikkelaar werkt, komt de particulier toch tussen in de fase van de vloerafwerking. Voor elke klant is zijn huis zijn kasteel en ons doel is de klant een mooi en kwalitatief eindresultaat af te leveren.

Welke problemen kom je tegen in je functie?

Het algemeen probleem van het moment is de levering van bouwmaterialen. Het is heel vervelend om een klant te moeten meedelen dat we niet kunnen komen tegelen op de geplande datum, omdat de tegels niet tijdig werden geleverd.

Wanneer is je dag of je week geslaagd?

Als ik op vrijdagavond kan zeggen dat alles gelopen is zoals het had moeten lopen en alles wat die week klaar moest zijn, klaar is, dan ga ik met een goed gevoel naar huis. Mooie grote projecten tot een goed einde brengen, geeft ook veel voldoening. En uiteraard zijn we als team fier wanneer de klanten blij zijn met hun droomvloer.

Je zit veel in de auto. Wat doe je tijdens de autoritten?

Naast uiteraard veel telefoneren met de collega’s, ben ik vaak aan het bedenken hoe we de dingen gaan organiseren. Ik luister ook veel naar de radio. Joe FM staat altijd op en als ik naar Luxemburg ga, en de ontvangst wegvalt, dan plug ik de USB-stick in die mijn vrouw voor mij heeft gemaakt.

En welke muziek staat er op de stick?

Dat is heel gevarieerd. Ik heb een ruime muziekinteresse, gaande van kleinkunst tot heavy metal. Mijn favoriete genre is rock van de jaren ‘70 en ’80 en artiesten als Tina Turner en Bryan Adams geven mij energie.

Investeren in je carrière rendeert op lange termijn

Welke tips zou jij willen geven aan jonge mensen die de eerste stappen in hun professionele carrière zetten?

Vanuit mijn functie als projectleider, geef ik als tip: hou alles goed bij, laat het niet op een hoop komen. Schrijf alles dezelfde dag nog uit, en voer het in het systeem in. Als het op een hoop komt, kan je er zelf niet meer aan uit en kom je in chaos terecht. Een goede organisatie is cruciaal voor een projectleider.

Als algemene tip zeg ik: investeer in je carrière, doe de nodige inspanningen, en denk daarbij op lange termijn. Met motivatie en hard werk kom je heel ver.

Wat is jouw werkmotto?

Hét Isola-motto is en blijft “Alles komt goed”. Ook al kost het veel tijd en moeite, we zorgen er gewoon voor dat alles in orde komt.

Aan welk Isola-feestje of -uitstapje heb je de beste herinneringen?

Voor mij en mijn gezin was dat ongetwijfeld de familiedag in de Winter-Efteling. Dat is nu meer dan 3 jaar geleden en de kinderen spreken er nog over. Voor mij persoonlijk zijn de feestjes bij het inzetten van het zomerbouwverlof en de kerstperiode altijd legendarisch.

Wat zou jij sollicitanten vertellen over werken bij Isola?

Werken bij Isola kan heel veel inspanning vergen, maar geeft ook enorm veel voldoening. De verantwoordelijken tonen veel respect en appreciatie voor de werknemers. En de feestjes zijn de moeite! (lacht)

Dankjewel voor dit interview, Tommy!

Wil je ook werken bij Isola?

Heb je na het lezen van dit artikel zin in een job bij Isola? Bekijk dan zeker onze vacatures.

IMG 8792 b 1

Meer blogartikels

IMG 9792b Aangepast
14 februari 2023

Welkom in onze nieuwe toonzaal!

3D visualisaties, een lichttafel en een all-in-one service. Dat is slechts een greep uit de troeven van onze nieuwe toonzaal. Ontdek meer!
IMG 8681 b3
17 mei 2022

Een werkdag van Natalie Schepers

Natalie Schepers is een onmisbaar lid van ons planningsteam. We hadden een fijn gesprek met haar over haar loopbaan bij Isola en de uitdagingen van haar functie als planner vloeropbouw.